Yellow is the New Black (2018)

Recensie Yellow is the New Black CinemagazineRegie: Serguei Kouchnerov, Fabien Polack | 4 minuten | animatie, korte film | Originele stemmencast: Pierre Coffin, Brian T. Delaney, Carlos Alazraqui

Iedere Illumination-fan rekent er al op: bij de home entertainmentrelease van hun animatiefilms voegt de studio standaard een aantal shorts. Vaak is één ervan al te zien geweest in de bioscoop, als opwarmertje voor de hoofdfilm en de andere zijn nieuw. ‘Yellow is the New Black’ was in de bioscoop te zien als voorprogramma van ‘The Grinch’, de animatiefilm waarin het wereldberoemd verhaal van Dr. Seuss een update kreeg. De film staat uiteraard ook op de DVD en blu-ray van ‘The Grinch’.

In ‘Yellow is the New Black’ zien we de minions terug, de figuurtjes waar Illumination Entertainment zo groot mee werd. De ongelukkige minions zitten om onduidelijke redenen in de gevangenis en proberen er met hun eeuwige optimisme het beste van te maken. Wanneer ze er bij hun werk een lolletje van maken, geeft een gevangenisbewaarder ze een extra straf en moeten ze buiten in de gloeiend hete zon aan het werk. Een andere gevangene ziet zijn kans schoon en grijpt (letterlijk) de aanwezigheid van de minions aan om te ontsnappen. Wat volgt is een razendsnel gemonteerd filmpje, waarbij zowel de minions als de gevangene een aantal narrow escapes hebben.

Heel veel om het lijf heeft ‘Yellow is the New Black’ niet, maar de Minion-liefhebbers zullen er ongetwijfeld om moeten lachen.

Monica Meijer

Waardering: 3

DVD-, blu-ray- en 4K UHD-release: 3 april 2019