You Will Find It (2011)

Regie: Jessie de Leeuw | 17 minuten | korte film | Acteurs: Eva van der Gucht, Roy Aernouts, Ludo Busschots, Jaak van Assche, Brit van Hoof

Heel lief kort filmpje, over Cilia (Eva van der Gucht). Ze heeft een saai bestaan in een kleine supermarkt achter de kassa, en vult haar dag met dromen over een glamoureus bestaan. Op een dag wordt ze wakker geschud door een leuke, suffige jongen (Roy Aernouts), die aan haar vraagt welke melk hij beter kan kiezen. Door hem beseft ze wat ze wil in het leven en besluit ze haar dromen na te jagen, en bovendien op de leuke jongen te jagen. Maar dat blijkt nog moeilijker dan het lijkt. Zal ze haar geluk vinden?

Cilia ontsnapt ook aan moeilijke situaties door te dagdromen, en die dromen zijn steeds grappige tussenstukjes in ‘You Will Find It’. Het zijn korte muzikale momenten, waarin Cilia als een Broadwayzangeres door het leven gaat. De fantasiemomenten zijn steeds hetzelfde, niet al te gedurfde dromen, terwijl daar ook heel goed nog fantastischer scènes geplaatst kunnen worden.

Het clichématige verhaal is erg leuk uitgevoerd door Van der Gucht en Aernouts, die beide in hun rol zo ongemakkelijk met de liefde omgaan dat het aandoenlijk is. Het is een korte liefdesmusical, die zeker schattig is maar veel meer had kunnen zijn. Jessie de Leeuw is ook nog net maar afgestudeerd aan de academie, en nu al bekroond met awards, dus dat is er een om in de gaten te houden!

Mirte Brethouwer

‘You Will Find It’ verschijnt dinsdag 16 oktober 2012 op DVD (Selected Shorts #14: De Beste Vlaamse Kortfilms van 2012).