p (2014)

Regie: Aaron Rookus | 10 minuten | drama, komedie, familie korte film | Acteurs: Koen de Graeve, Rifka Lodeizen, Bas van Prooijen, Yentl Meijer, Fabian Jansen, Marie-Louise Stheins

Met de camper op vakantie is niet altijd een pretje, zeker niet als het bloedheet is en zeker niet als je het eigenlijk al zat bent. Een familie is onderweg naar huis, dochter doet vervelend, puberzoon kijkt stiekem porno, moeder zit te kotsen en vader rijdt. Op de parkeerplaats escaleert ieders persoonlijke situatie.

De dochter doet nu nog steeds vervelend en de Duitse agenten merken het aan als vandalisme. Terwijl zijn collega de vader een reprimande geeft, staart de agent naar de borsten van de moeder. De vader ziet het. Het loopt volledig uit de hand, maar dan komt de zoon ineens weer uit de bosjes vandaan.

Het is een geestige Kort! van Aaron Rookus, van wie in september 2015 de One Night Stand ‘Een goed leven’ in première gaat. Opvallend is hoe Rookus met iets simpels als sms’jes in beeld een veel diepere laag aanbrengt, die het hele verhaal in perspectief zet, zonder er dialoog aan te verspillen.

De familie is over the top asociaal en ongewassen. De hitte is bijna te voelen en je kunt de familie bijna door het beeldscherm heen ruiken, evenals de kots. Dat maakt het misschien iets te erg een belevingsfilm, maar knap gedaan is het zeker.

Mirte Brethouwer

Waardering: 3.5