The Infinite Six – Avengers: Age of Ultron – The Infinite Six (2015)

Regie: onbekend | 7 minuten | documentaire, korte film

Één van de extra’s op de blu-ray van Marvelhit ‘Avengers: Age of Ultron’ is de korte film ‘The Infinite Six’. Hierin wordt een overzicht gegeven van de zes krachtige objecten die het Marvel Cinematic Universe bezighouden door de films heen, wat hun kracht en oorsprong is en wat we nog kunnen verwachten. We zien beelden uit bijvoorbeeld ‘Thor: The Dark World’, ‘Guardians of the Galaxy’ en ‘Captain America’. Via korte interviews met bijvoorbeeld Joss Whedon en Jeremy Latcham, executive producer van ‘Age of Ultron’ wordt de kijker geïnformeerd over de aantrekkingskracht van de Infinity Stones. Latcham vergelijkt de stenen uit de comics – terecht – met MacGuffins (een plotsturend element in een film of boek), al is over de Infinity Stones wel bekend dat ze een allesverwoestende kracht in zich hebben, de mogelijkheid om een complete beschaving uit te roeien.
De Space Stone (ruimtesteen) of Tesseract komt in heel veel Marvel films voor, waaronder ‘Captain: The First Avenger’ en ‘Thor’ en er wordt uitgelegd waarom Loki ernaar op zoek gaat. De Reality Stone is de Aether en is te zien in ‘Thor: The Dark World’. Het is vloeibaar en verandert materie in duistere materie. De Power Stone vermomd als The Orb zagen we in ‘Guardians of the Galaxy’. De Mindstone is de vierde van de zes. Deze Infinity Stone kwam al voor in ‘The Avengers’ en ‘Captain America: The Winter Soldier’ en wordt in ‘Avengers: Age of Ultron’ gebruikt om Vision te creëren. Er blijven er nog twee over: de Time Stone en de Soul Stone. We mogen er van uitgaan dat zij in de nog komende films die zich in het Marvel Cinematic Universe afspelen, zoals ‘Captain America: Civil War’ (release 2016), ‘Guardians of the Galaxy Vol. 2’ (2017) en ‘Thor: Ragnarok’ (eveneens 2017), hun opwachting zullen maken.

Gezien het gezegde ‘A true Marvel fan stays until the credits have finished rolling’, weten de meeste mensen die ‘Age of Ultron’ gezien heeft dat Thanos de Oneindigheidshandschoen in zijn bezit heeft en besloten heeft het verzamelen van de Infitiny Stones maar niet meer aan een van zijn minions over te laten, maar het zelf te doen. Dat belooft nog wat voor ‘Avengers: Infinity War’ (part 1, 2018, part 2, 2019)!

Monica Meijer

Waardering: 3

Blu-ray-release (tevens 3D): 30 september 2015 (als extra op ‘Avengers: Age of Ultron’).