Blended (2014)

Regie: Frank Coraci | 117 minuten | komedie, romantiek | Acteurs: Adam Sandler, Drew Barrymore, Kevin Nealon, Terry Crews, Wendi McLendon-Covey, Emma Fuhrmann, Bella Thorne, Braxton Beckham, Alyvia Alyn Lind, Joel McHale, Abdoulaye NGom, Kyle Red Silverstein, Zak Henri, Jessica Lowe, Shaquille O’Neal, Dan Patrick, Jackie Sandler, Sunny Sandler, Sadie Sandler, Judith Sandler, Alexis Arquette

Drew Barrymore en Adam Sandler zijn natuurlijk ook de jongste niet meer, dus wanneer je met hen nóg een romkom wil maken (‘The Wedding Singer’ is uit 1998 en ’50 First Dates’ uit 2004 is ook al weer een decennium oud), komen ze ‘with baggage’. Drew speelt de gescheiden moeder van twee zoons, Lauren en Adam kruipt in de huid van alleenstaande Jim, vader van drie dochters. Het is voor allebei niet gebruikelijk, maar toch bevinden ze zich in Hooters, voor een blind date met elkaar. Die verloopt nogal desastreus, voornamelijk door Jims botte gedrag, maar ook Lauren weet een pijnlijke opmerking te maken over de moeder van Jims kinderen. Ze zitten het afspraakje niet eens uit, maar Lauren krijgt de kans niet eens haar red-mij-van-deze-vreselijke-date-telefoontje te laten gaan, want Jim is haar voor. Mooi, dat hebben we ook weer gehad.

Maar natuurlijk komt er een vervolg. Een plotselinge ontmoeting in een supermarkt, waar de kennis van de een de ander van pas komt en vice versa, een creditcardverwisseling, en Lauren en Jim zijn al bijna oude kennissen. Wanneer zich voor beide eenoudergezinnen een kans voordoet om spring break nu eens niet thuis, maar op duizenden kilometers afstand door te brengen, grijpen alle twee de sympathieke ouders (want natuurlijk zijn ze buiten elkaars gezelschap reuzesympathiek) deze met beide handen aan. Maar er is één onverwacht probleem: de reis is geboekt voor een bevriend stel en Lauren en Jim wisten van tevoren niet dat zij zich als dat bevriende stel moesten voordoen. Het vakantieresort is er volledig op ingericht om de zogenaamde ‘blended’ gezinnen aan elkaar te laten wennen. Het levert een hoop gedoe op, en het aanvankelijke idee om elkaar zoveel mogelijk te vermijden moet al snel overboord gezet worden. Zolang de kids het maar leuk hebben, is het gezamenlijke motto.

‘Blended’ doet verrassend genoeg een hoop goed. De chemie tussen Drew en Adam is dik in orde, de grappen zijn minder platvloers dan je mag verwachten, zeker gezien Sandlers laatste produkties “Jack and Jill’ en ‘That’s My Boy’, en vaak nog raak ook (al neemt Drew dat ‘raak’ met het tillen van haar slapende zoon nogal letterlijk). Op wat grappen over een masturberende tiener na is het zelfs bijna een familievriendelijke komedie. Natuurlijk verloopt het verhaal zich zo voorspelbaar als maar kan en hoef je je echt geen zorgen te maken of ‘ze elkaar wel krijgen’. Héél af en toe ontroert ‘Blended’ zelfs, maar voor je je traanbuizen voelt prikkelen, wordt dat al weer teniet gedaan door een maffe opmerking of slapstickachtige situatie. ‘Blended’ kijkt, dankzij de inspanningen van Drew en Adam én de lieve filmdochters van die laatste, gewoon lekker weg. Niet uitzonderlijk, maar best goed te doen.

Monica Meijer

Waardering: 3

Bioscooprelease: 24 juli 2014
DVD- en blu-ray-release: 12 november 2014