Hard Breakers (2010)

Regie: Leah Sturgis | 98 minuten | komedie | Acteurs: Sophie Monk, Cameron Richardson, Chris Kattan, Mircea Monroe, Tom Arnold, Alexis Arquette, Lochlyn Munro, Adam Gregory, James Kyson-Lee, Tia Carrere, Stephen Tobolowsky, Jeff Chase, Scott Elrod, Sticky Fingaz, Christopher Backus, Bobby Lee, Ryan Doom, Salvator Xuereb, Artie Baxter, Barnett OHara, Brendan Miller, Mike Foy, Jennifer C. Sparks, Tia Barr, Ian Duncan, Brett Novek, Chris Meyer, Christopher Alexander, Joshua Snyder, Alvin Ellie, Tristan Thomas, Mark Preston Miller

Je hebt slechte films en je hebt nog slechtere films. ‘Hard Breakers’ valt in de laatste categorie. Regisseur Leah Sturgis was ook nog eens medeverantwoordelijk voor het hemeltergende, tenenkrommend slechte script. Er valt eigenlijk geen goed woord te zeggen over dit wanproduct.

De twee erbarmelijk slecht acterende hoofdrolspeelsters, Sophie Monk (Lindsay) en Cameron Richardson (Alexis), besluiten de boel eens om te draaien. Ze zijn het zat alleen maar als lustobject gezien te worden door de mannen. Het is ‘payback time’. De mannen die ze op de korrel hebben worden op Neanderthaalmanier (gewoon door ze knock-out te slaan en ze naar hun ‘grot’ cq. strandhuis mee te slepen…) tot slachtoffer gemaakt.

“The battle of the sexes just got harder” is de ondertitel van deze totaal overbodige film. Er zijn weinig verheffende bijrollen van ex-Bondgirl Tia Carrere en Tom Arnold (als de vader van Alexis). En mevrouw Sturgis schroomt niet om de stereotypen grootscheeps van stal te halen: de dommige, stalkende politieagent, de oversekste high school student, de giechelende, veel jongere nieuwe vriendin van papa en de ‘hete’ surf dudes.

Enfin, terug naar het lege, niets om het lijf hebbende verhaal. De dames komen uiteindelijk tot het besef dat hun ‘nieuwe’, agressievere gedrag jegens de mannelijke sekse voortvloeit uit de slechte relatie met hun respectievelijke vaders. Dus worden een Jehova’s getuige, een surf dude en andere lekker uitziende mannen geslachtofferd. Als Alexis eindelijk echte liefde lijkt te vinden bij haar laatste slachtoffer Tyler, lijkt dat een wig te drijven tussen de twee vriendinnen. Maar nee hoor: alles komt uiteindelijk weer op zijn pootjes terecht. De vader van Alexis zet zijn jongere vriendin aan de kant en verontschuldigt zich bij zijn dochter. Alexis en Lindsay zijn klaar met het ‘experiment’ en pakken het oude leventje weer op….

‘Hardbreakers’ is een misser op alle fronten: niet leuk (fnuikend voor een komedie), slecht spel en een zeer kinderachtig, zwaar achterhaald script. Deze film neemt zijn/haar kijkers op geen enkele manier serieus. Vooral de scènes met filmproducer Hertz Waters spannen de negatieve kroon. Jammer met een hoofdletter J. ‘Hard Breakers’ wordt geprezen als een film vol met ‘non-stop humor’. Dat veranderen we graag in een film vol met ‘non-humor. Stop!’

Ruud Stift