Majidee (2005)

Regie: Azharr Rudin | 15 minuten | korte film | Acteurs: Azman Hassan, Tora Andika

Regisseur Azharr Rudin filmt twee vreemdelingen die elkaar ontmoeten op één van de drukste straten in Kuala Lumpur. Hij volgt het tweetal dat van het Puduraya busstation via de Central Market loopt naar het metrostation Pasar Seni. Harris, een multimediastudent, is op weg naar een vriend en Hisham is pas vader geworden en gaat naar huis toe. Uit het gesprek dat het tweetal voert, blijkt dat zij één ding gemeen hebben: Majidee. Harris is daar geboren en Hisham is daar gelegerd geweest.

Deze ogenschijnlijk kleine overeenkomst blijkt een grote basis van vertrouwen te zijn. Zo durft Hisham ondanks zijn schaamte Harris om geld te vragen voor de busreis naar huis. Harris geeft Hisham al zijn geld wanneer deze hem belooft het aan hem terug te geven. In ‘Majidee’ staat vertrouwen centraal. Is Hisham te vertrouwen of niet? Zal hij werkelijk het geld teruggeven?

Azharr Rudin heeft de korte film in één shot gefilmd en geeft de kijker een mooi beeld van de wandeling die onze hoofdpersonen maken. Ook de dialogen zijn subtiel en goed geschreven. ‘Majidee’ dat een onderdeel uit maakt van ‘The Amber Sexalogy’, een verzameling korte films van Azharr Rudin, is een indrukwekkende korte film, die op filmfestivals in Hawaii en Tokio prijzen heeft gewonnen.

Lodi Meijer