Piglet’s Big Movie – Knorretjes Grote Film (2003)

Regie: Francis Glebas | 75 minuten | animatie, familie | Originele stemmencast: John Fiedler, Jim Cummings, Andre Stojka, Kath Soucie, Nikita Hopkins, Peter Cullen, Ken Sansom, Tom Wheatley

In 2000 bracht Disney ‘Tigger Movie’ uit, deze film werd een groot succes. Eindelijk is er een vervolg op de leuke Teigetje-film gekomen. In ‘Piglet’s Big Movie’ staat Knorretje centraal, het kleine roze biggetje heeft in eerdere films het hart van veel kinderen weten te veroveren. Het is dan ook een logische stap dat Knorretje de hoofdrol in deze leuke kinderfilm heeft. Voor regisseur Francis Glebas is het de tweede regieklus in zijn carrière. Eerder heeft hij al een deel van ‘Fantasia/2000′ geregisseerd.

Knorretjes tekenboek zorgt voor de verhaallijn. Nadat het biggetje weg is gelopen gaan Poeh en alle andere vriendjes via de tekeningen in het schetsboek op zoek naar hun verdwenen vriendje. Achter elke tekening zit een verhaal van de sympathieke en verlegen Knorretje. De zoektocht is spannend en Knorretjes eenzaamheid is duidelijk voelbaar voor de kijker.

Het verhaal is simpel en daarom goed te volgen voor jonge kinderen. Samen met hun kroost zullen ook de ouders volop genieten bij deze leuke kinderfilm. De dieren uit het Honderd Bunder Bos zijn samen met Winnie de Poeh, Iejoor, Teigetje en Konijn erg leuk om naar te kijken. De boodschap van ‘Piglet’s Big Movie’ is dat je nooit te klein bent om grote dingen te doen.

‘Piglet’s Big Movie’ is een leuke, spannende film voor de jongste kijkers en natuurlijk voor alle Poeh en Knorretje fans!

Hermia Pullen

Waardering: 3

Bioscooprelease: 26 juni 2003