Roxy Hunter en het Mysterie van de Moody Geest – Roxy Hunter and the Mystery of the Moody Ghost (2008)

Regie: Eleanor Lindo | 89 minuten | familie | Acteurs: Aria Wallace, Robin Brûlé, Demetrius Joyette, Yannick Bisson, Vik Sahay, Jayne Eastwood, Julian Richings, R.D. Reid, Austin Macdonald, Stephanie Mills, Jessica Booker, Tara Shelley, Sandi Ross, Johnie Chase, Judy Sinclair, Phillip Williams, Tyler Fyfe, Lara Jean Chorostecki, Rod Campbell, Connor Fyfe, Connor McCauley, Sebastian Pigott

Wie denkt dat deze kinderdetective van Nickelodeon over heel enge spoken gaat, heeft het mis! Dit deel uit de Roxy Hunter tv-filmreeks is wel erg spannend maar ook heel erg leuk. Roxy is een negenjarig meisje dat er een beetje tegen op ziet dat zij moet verhuizen naar het stadje Serenity Falls. Eenmaal daar aangekomen valt alles reuze mee. Roxy’s nieuwe huis, het Moody landhuis, is enorm groot en prachtig. Veel ruimte om te spelen, maar er gebeuren wel wat rare dingen. Roxy denkt dat het een spook is. Gelukkig is de pientere Roxy niet zo bang, nee, zij gaat op onderzoek uit en vriendje Max helpt ook mee. Na wat speurwerk, waar mams niet zo heel blij mee is, komt ze achter een geheim wat helemaal niks met spoken te maken heeft.

Wat een bijdehante tante is deze Roxy gespeeld door Aria Wallace! Dit vroegwijze meisje is een soort kleinere Nancy Drew met hele hippe kleren en oorbellen. Knap acteerwerk voor zo’n jong talentje, ze heeft al wel acteerlessen sinds haar tweede! Moeilijke zinnen gooit zij er met veel gemak uit. Het actricetje had rolletjes in series zoals ‘The Bernie Mac Show’, ‘That ‘70s show’, ‘Criminal Minds’ en ‘CSI: New York’. Ze speelde voor het eerst in een film bij de ‘The Perfect Man’ (2005) als het zusje van Hilary Duff. Wat was ze daar toch schattig met dat brilletje. Hier heeft ze een bijzonder eigenwijs koppie. Roxy is even enthousiast als bijvoorbeeld een Lizzie McGuire en ze heeft ook een eigen animatie net als Lizzie, maar ze is iets jonger en heeft veel meer pit. Van Aria Wallace zullen we zeker nog meer horen in de toekomst.

Demetrius Joyette acteert ook knap als de rustige en slimme Max. Ook hij weet raad met moeilijke woorden en zinnen. Vik Sahay is een beetje grappig als student Ramma, maar de leukste in dit stuk is toch wel onze hoofdrolspeelster. Roxy’s moeder (Robin Brûlé) en vriend Jon (Yannick Bisson) zijn ook niet zo belangrijk voor het verhaal. Het gaat om het mysterie van het huis.

Waarom komt er eigenlijk een man foto’s maken van het huis? Van wie is de ring die Roxy op zolder vindt? Waarom komt de makelaar zelf het huis repareren? Het verhaal is zo spannend. Vooral meisjes zullen Roxy heel leuk vinden en jongens zullen graag meespeuren naar aanwijzingen. Verder komen er nog meer films van Roxy Hunter zoals ‘Roxy Hunter en het geheim van de Sjamaan’ en een paar over Halloween en zeemeerminnen. Dus wie nog meer wil genieten van de kleine detective Roxy Hunter en haar spannende speurtochten kan zijn of haar lol op!

Sarita Koendjbiharie