Succes (2008)

Regie: Diederik Ebbinge | 8 minuten | korte film | Acteurs: René van ’t Hof, Kees Hulst, Sieger Sloot, Suzanne Booggerdt, Ton Kas

Iedereen heeft wel eens de zenuwen gehad voor een belangrijke presentatie. Of het nou een spreekbeurt was op de basisschool, of een presentatie van je werk, deze zenuwen zijn ons allemaal bekend. De film ‘Succes’ laat ons dan ook niets onbekends zien.

De film ‘Succes’ is gemaakt door cabaretier Diederik Ebbinge (De Vliegende Panters) en dat is ook duidelijk te merken. Het is eigenlijk één grote komische sketch. En dat is erg leuk, en vooral erg grappig. Bij de presentatie die de hoofdpersoon uiteindelijk geeft, zal zelfs de grootste criticus het niet kunnen laten om te lachen. Het is ook gewoon echt grappig maar dat is het dan ook wel. Leuk bedacht, en Ebbinge, die niet alleen de regie op zich nam, maar ook het scenario schreef, heeft de kijker in ieder geval aan het lachen gemaakt. Dit is waarschijnlijk ook zijn enige bedoeling is geweest met deze film. We kunnen in dat geval dus spreken van… een succes.

Eveliene Sanders