Vrolijk en van jou – Merrily Yours (1933)

Regie: Charles Lamont | 20 minuten | korte film | Acteurs: Shirley Temple, Frank Coghlan Jr., Mary Blackford, Sidney Miller, Lloyd Ingraham, Helene Chadwick, Huntley Gordon, Harry Myers, Thelma Hill, Kenneth Howell, Isabel La Mal

‘Vrolijk en van jou’ (Merrily Yours) (1933) is een deel één van de ‘Frolics of Youth’ komedie reeks (de meeste zijn geregisseerd door Charles Lamont). In een aantal daarvan speelt kindsterretje Shirley Temple, Mary Lou het bijdehante zusje van de hoofdrolspeler Sonny. Charles Lamont wordt gezien als de ontdekker van Shirley. Met een auto die het vaak laat afweten is Sonny Rogers (Frank Coghlan Jr.) niet de populairste jongen van zijn middelbare school. De meisjes worden voor zijn neus weggekaapt door een gladde prater met de mooie auto. Maar dat kan veranderen wanneer Sonny en Mary Lou een nieuw buurmeisje krijgen. Let op de teksten op de auto van Sonny, want die zijn erg grappig. Het is sowieso leuk om de auto’s uit die tijd te zien.

Krullenbol Shirley Temple pest haar oudere broer hier wel een beetje. Hij wordt ook nog eens enorm dwars gezeten door Harry Vanderpool gespeeld door Kenneth Howell (1913-1966). Arme Sonny dus. Hij moet flink vechten voor buurmeisje Phyllis (Mary Blackford, 1914-1937). Sonny is een rol van Frank Coghlan Jr., net als Shirley ook een kindster. Hij is ook bekend van ‘Adventures of Captain Marvel’ (1941). In ‘Ons Meisje Shirley’ (Pardon My Pups) (1934) spelen Frank Coghlan Jr. en Shirley Temple opnieuw broer en zus. Shirley’s rol is dan wat groter dan hier. Het gaat nu meer om het gevecht om Phyllis. Deze twintig minuten durende film in kleur biedt fysieke humor en natuurlijk wat leedvermaak om Sonny. Wel aardig als je een oude, korte, komische film wilt zien waarin de lieve jongen het meisje krijgt. Of als je Shirley Temple kort wil bewonderen in een van haar eerste rollen in een grotere film na de reeks ‘Baby Burlesks’ filmpjes uit 1932 en 1933.

Sarita Koendjbiharie