We Summon the Darkness (2019)

Recensie We Summon the Darkness CinemagazineRegie: Marc Meyers | 91 minuten | horror, thriller, muziek | Acteurs: Alexandra Daddario, Keean Johnson, Maddie Hasson, Amy Forsyth, Logan Miller, Austin Swift, Johnny Knoxville, Allison McAtee, Tanner Beard, Erik Athavale, Stephanie Moroz, Harry Nelken, Dennis Scullard

Er was een tijd waarin rap en hiphop niet tot de gevaarlijkste muziekstromingen ter wereld behoorden. Eind jaren 80 was heavy metal muziek voor duivelaanbidders en werden Satanisme en metal continu met elkaar in verband gebracht. Vooral vanuit Christelijke hoek. In deze periode speelt ‘We Summon The Darkness’ zich af. Fans van hardere muziek kunnen hun lol op met de soundtrack.

In ‘We Summon The Darkness’ draait het om drie meiden die naar een heavy metal-concert gaan. De band waarvoor het trio komt, bedient zich van Satanische teksten. Uiteraard vallen de dames op in een vooral door mannen bezocht concert. Als de meiden in contact komen met drie jongens ontstaat een gezellige sfeer. Wanneer de dames voorstellen om het feest verder voor te zetten in een afgelegen huis dat van de stiefmoeder van een van de meiden is, denken de mannen dat ze gebakken zitten. Er zit vast een avontuurtje in! Niets blijkt minder waar.

Om zoveel mogelijk van deze film te genieten, is het belangrijk om er blanco in te stappen. Hoe minder voorkennis des te beter. Er zit namelijk een plottwist in deze film die de boel op scherp zet. De grote kracht van ‘We Summon the Darkness’ is de setting en de casting. Vooral Alexandra Daddario heeft overduidelijk plezier met haar rol en dat resulteert in een film die vol vaart aan je voorbij trekt. Voormalig Jackass-ster Johnny Knoxville mag opdraven in een klein rolletje. Hoewel zijn aandeel nogal prominent op de filmposter wordt gepromoot, is hij maar weinig in beeld. Gelukkig maar, want erg sterk is zijn spel niet te noemen.

De ietwat smoezelige sfeer lijkt een ranzige horrorfilm te beloven, maar dat blijkt in de praktijk tegen te vallen. ‘We Summon The Darkness’ is een toffe horrorthriller voor een breed publiek. Het metal sausje en de eighties setting maken deze film net wat specialer dan de doorsnee Hollywood slasher.

Frank v.d. Ven

Waardering: 3.5

Bioscooprelease: 9 juli 2020