Auntie Edna (2018)

Regie: Ted Mathot | 5 minuten | animatie, korte film, komedie | Originele stemmencast: Brad Bird, Eli Fucile

Wie is jouw favoriete Incredible? Grote kans dat je één van de kinderen kiest, met Violet aan kop. Maar Jack-Jack is met zijn aanstekelijke lachje en bizarre superkrachten vast ook de lieveling van heel veel filmfans. In de korte film ‘Auntie Edna’ speelt hij samen met het titulaire personage de hoofdrol. En steelt elke scène waarin hij zit.

‘Auntie Edna’ is eigenlijk niet meer dan een uitgerekte versie van de scène uit ‘Incredibles 2’, waarin Edna Mode Bob Parr te hulp schiet door op Jack-Jack te passen. In de hoofdfilm kregen we al een voorproefje van wat de eigenzinnige superheldenkostuumontwerpster voor haar kiezen kreeg toen ze nietsvermoedend op de onschuldig lijkende baby ging passen, maar in ‘Auntie Edna’ krijgen we een humoristische kijk op wat er daadwerkelijk plaatsvond die bewuste avond.

Niet alleen krijgen we meer facetten van Jack-Jacks extreme vermogens te zien, ook leren we Edna Mode van een iets andere kant kennen. Het lijkt er zelfs een beetje op dat de bazige dame, die altijd de touwtjes stevig in handen heeft, van haar a propos wordt gebracht door de onverwachte capaciteiten van Jack-Jack.

In navolging van ‘Jack-Jack Attack’, de korte film waarin we voor het eerst echt kennismaakten met de jongste telg van de familie Parr, en die uitkwam ter gelegenheid van de home entertainment release van ‘The Incredibles’ (2004), is ‘Auntie Edna’ te zien op de DVD en blu-ray van ‘Incredibles 2’. Niet te missen voor Pixar-fans in het algemeen en Jack-Jack-fans in het bijzonder.

Monica Meijer

Waardering: 3.5

DVD- en blu-ray-release: 9 november 2018 (als extra op de DVD en blu-ray van ‘Incredibles 2’)