Lake Dead (2007)

Regie: George Bessudo | 90 minuten | horror | Acteurs: Alex A. Quinn, Kelsey Crane, Jim Devoti, Kelsey Wedeen, Tara Gerard, Vanessa Viola, James C. Burns, Pat McNeely, Edwin Craig, Christian Stokes, Trevor Torseth, Dan Woods, Malea Richardson, Kenn Woodard

De zusjes Brielle, Kelly en Samantha Lake erven een afgelegen motel van hun overleden opa, van wie ze het bestaan niet afwisten. Hun vader, waar de zussen nauwelijks nog contact mee hebben, heeft ze nooit verteld dat hun grootouders nog leefden. Niet geheel zonder reden, zo blijkt later.Het drietal vertrekt samen met wat vrienden naar het motel en treft daar hun oma aan. Op het eerste gezicht een aardige dame, maar zodra de vriendengroep wegloopt werpt oma Lake ze een duivelse blik toe. Tenminste, dat lijkt de bedoeling. Het voortdurende boze gestaar komt meer in de buurt van een omaatje die geërgerd uit het raam van haar bejaardenwoning de plaatselijke hangjongeren aanschouwt.Nee, ook in deze horrorfilm is het acteerwerk – bijna traditiegetrouw – niet iets om over naar huis te schrijven. Vooral de actrices zie je soms bijna ineen krimpen van schaamte over de slechte dialogen die het script voor ze in petto heeft.

Zodra het gruwelijke geheim van oma Lake en haar kompanen naar buiten komt, blijkt ‘Lake Dead’ niets meer te zijn dan een mengelmoes van ‘Wrong Turn’ en ‘The Texas Chainsaw Massacre’. Een club jongeren belandt in een afgelegen pand, wordt belaagd door een moordende, mismaakte familie, weet na wat bloedvergieten de lokale sheriff te bereiken, die uiteindelijk niet zo behulpzaam is als hij in eerste instantie leek. Heb je de films gezien waar ‘Lake Dead’ uit ‘leent’, dan zie je de afloop al van verre aankomen.Overigens heeft het ‘lake’ uit de titel maar bar weinig met het verhaal te maken. Misschien dat de filmmakers naast de eerdergenoemde films ook fan zijn van ‘Lake Placid’ en ze hun dvd graag dicht bij deze film in de winkelschappen willen zien liggen. Ondanks de minpunten valt er best nog wat positiefs over ‘Lake Dead’ te melden. De productiewaarde is vrij hoog voor een obscure indie-horrorfilm en ondanks zero originaliteit is de film zeker verteerbaar voor liefhebbers van het genre. Toch vraag je je na het zien van dit soort films af hoelang dit eindeloze klonen van elkaars ideeën in het horrorwereldje nog doorgaat.

Wouter Westerhof