My Daughter’s Secret (2007)

Regie: Douglas Jackson | 94 minuten | actie, drama, thriller, misdaad | Acteurs: Nina Dobrev, Jennifer Grant, Steve Byers, Catherine Mary Stewart, Sophie Gendron, Allison Graham, Benz Antoine, James Gilbert, Meaghan Rath

Als je als jonge, alleenstaande moeder een tienerdochter moet opvoeden die steeds meer lijkt te ontsporen en puberaal gedrag gaat vertonen, heb je het niet makkelijk. Als je dan ook nog eens een bankoverval meemaakt waarbij een goede vriend en collega om het leven komt is het drama compleet. Als deze twee dingen ook nog eens iets met elkaar te maken lijken te hebben is het rustige leventje definitief over.

De mooie Justine heeft een hechte band met haar moeder maar zoals zoveel tienermeisjes een keer overkomt, is haar moeder het niet eens met haar keuze voor haar vriendje Brent. Ze belooft haar moeder hem niet meer te zien maar blijft dat in het geheim toch doen. Moeder blijkt in dit geval echter gelijk te hebben; Brent is niet te vertrouwen en sleept Justine mee in een heftige roofoverval op de juwelierszaak waar haar moeder werkt. Brent en zijn broer weten het zo te draaien dat Justine medeplichtig is en dus wordt gedwongen om tegen haar moeder te liegen. Hoe meer de politie op deze zaak zit, hoe zenuwachtiger Justine wordt. Zal de waarheid uiteindelijk toch boven tafel komen?

De mooie, naïeve Justine wordt perfect neergezet door Nina Dobrev. Jammer genoeg voor haar zal deze film niet succesvol genoeg zijn om haar doorbraak te kunnen betekenen, iets wat deze actrice zeker verdient. Een beetje ongeloofwaardig is het dat Jennifer Grant haar moeder speelt. Grant oogt toch wat te jong en onvolwassen om al een tienerdochter te hebben. Het feit dat moeder Denise geen moment boos wordt op haar dochter en haar blijft vertrouwen is aan de ene kant ontroerend omdat de dames zo onafscheidelijk zijn en zo’n hechte band hebben dat ze een soort van ‘Gilmore Girls’ vormen maar aan de andere kant is het toch een beetje ongeloofwaardig. Ze gelooft haar dochter wel héél gemakkelijk.

De spanning zit er van het begin af aan in. De zenuwen van Brent tijdens de overval, de paniek van Justine als ze zonder het te weten bij de overval betrokken raakt en de agressie en overtuiging waarmee Reggie de overval heeft gepland en uitvoert. Knap is dat de film niet verslapt na deze heftige overval. Het onderzoek naar de daders is tenslotte een stuk minder spannend dan een overval en veel series en films zakken op zo’n moment in. Bij deze film is het niet het geval. Regisseur Douglas Jackson weet het zo te draaien dat de spannende momenten elkaar opvolgen en dat je geboeid blijft kijken.

‘My Daughter’s Secret’ is, ondanks de wat minder bekende acteurs, een prima actiethriller en zou zeker niet misstaan als Hollywood-kaskraker. Toch heeft deze film de bioscopen niet gehaald. Dat is echter geen reden om de dvd te laten staan of weg te zappen als de film op tv komt. Het is namelijk een prima film en daarom zeker een aanrader voor een leuk filmavondje!

Eveliene Sanders