Lilith (2013)

Regie: Maxim Stollenwerk | 21 minuten | fantasie, romantiek, thriller, korte film | Acteurs: Pascal Maetens, Wim Willaert, Inge van Bruystegem, Sebastien Dewaele, Renée Vervaet, Peggy Lee Cooper

In ‘Lilith’ van regisseur Maxim Stollenwerk zien we Renée Vervaet als de wereldvreemde Lilith, een meisje gekleed in zwart op zoek naar bloed om haar honger te stillen. Tijdens haar nachtelijke speurtochten komt ze in aanraking met de blonde prostituee Charlot (gespeeld door internationaal fotomodel Inge van Bruystegem). Ze lijken voor elkaar bestemd. Maar ja, bloed als voedsel. Dat komt met een prijs natuurlijk.

Bloed en bloedvergieten. Horror en romance vervat in 21 minuten. Mooi meegenomen dat de perverse griezel op een griezelige manier aan zijn einde komt. Echter is ‘Lilith’ te weinig griezelig om echt als horror door te kunnen gaan. Een blik in de Brusselse, nachtelijke onderwereld met een goede soundtrack. Dat dan weer wel!

Ruud Stift

‘Lilith’ verschijnt dinsdag 21 oktober 2014 op DVD én blu-ray (‘Selected Shorts #17: De beste Vlaamse kortfilms’, DVD en blu-ray ineen).