Get Ripped (2014)

Regie: Leonardo Van Dijl | 15 minuten | korte film, drama, sport | Acteurs: Alessandro Cangelli, Benjamin Ramon, Helena Coppejans, Rosemarijn Bolraap, Patrick Dewiest, Roy Dewiest, Max Pauwels, Deben Van Dam, Nina Vandenhout

Het credo van Anthony’s Gym in de kortfilm ‘Get Ripped’ van Leonardo van Dijl is: “Get ripped or die trying.” We zien de 20-jarige Niko (Alessandro Cangelli) die dagelijks over de fitnessvloer komt en met veel power zijn spieren op probeert te pompen. Eén van de personal trainers, Helmut (Benjamin Ramon) merkt de vorderingen van de jongeling op. Hij spoort hem aan om zijn grenzen te verleggen en hij daagt hem uit om een afspraakje te maken met Claudia (Helena Coppejans), het meisje dat in de sportschool werkt.

‘Get Ripped’ gaat over haantjesgedrag in de sportschool. Hoe gespierder, hoe eerder de meisjes voor je vallen. Het dicht op de huid filmen maakt de onderhuidse spanning tussen de twee mannen bijna voelbaar. Maar het is allemaal te weinig origineel om echt te beklijven. Veel zweetdruppels, weinig wol.

Ruud Stift

‘Get Ripped’ verschijnt dinsdag 21 oktober 2014 op DVD én blu-ray (‘Selected Shorts #17: De beste Vlaamse kortfilms’, DVD en blu-ray ineen).