The Hillz (2004)

Regie: Saran Barnun | 91 minuten | drama, komedie, misdaad | Acteurs: Rene Heger, Jesse Woodrow, Paris Hilton, Jason Shaw, Eric Priestley, James DeBello, Vince Rimoldi, Silas Gaither, Ara Apcar, Jason Radeck, Shawna Batesole, Kristyn Strange, Rachel Binder, Dana Claudat, Shannon Nesmith, Alyson Richards, Juliet Bradford

Laten we beginnen met dat de film niet de classificatie ‘komedie’ mag krijgen, waardeloos daarentegen vat de hele film in één correcte term samen. Het feit dat de regisseur Saran Barnun niet alleen regisseert, maar ook het scenario, de casting en de productie onder zijn verantwoordelijkheid neemt, geeft toch grote bedenkingen over de capaciteiten van deze man. Bijkomend dat Saran ook nog eens een bijrolletje speelt in ‘The Hillz’, krijgt ieder weldenkend mens die deze film bekijkt het idee dat de bevoegdheid van deze man om ooit nog een film te maken zou moeten worden ingetrokken.

Het verhaal, en om het nog maar eens te benadrukken: welk verhaal?, gaat over nietszeggende mensen die hun nietszeggende leven nietszeggend invullen. Eigenlijk kijk je de hele tijd naar mensen die helemaal flippen en agressief worden van jointjes roken. Wij nederwiet rokend volk weten wel beter! Het feit dat deze rijkeluisjongens mensen neerschieten om een achterstallig bedrag van 80 dollar en iedereen die, letterlijk!, in de weg staan, geeft toch zijn vraagtekens. Vooral als één van die mensen een politie-agent is en er daar voor hem verder totaal geen consequenties aan zitten. Mensen die nu denken: wow, een nieuw soort ‘Natural Born Killers’…: het pistool doet paf en als je al bloed ziet, is dit zwart.

De hoofdrolspeler Duff, een jonge Brad Pitt look-a-like, is een immens agressieve gast, ook nog eens zonder enige reden. De jongen die alles mee heeft en zelfs in de World Baseball Series gaat mee spelen, valt voor de enige vrouw die hij niet kan krijgen, Paris Hilton. Na een jaar naar de hoge school te zijn geweest komt hij terug om haar te veroveren en is tot alles bereid. En dan hebben we nog natuurlijk Paris Hilton, de enige reden dat deze film is gemaakt. Zij speelt de mooiste vrouw die mensen ooit hebben gezien en huppelt zo af en toe lebberend met haar ex-verloofde door het beeld. Dit speelt ze nog niet eens zo heel slecht, maar ja ze speelt gewoon zichzelf in ‘The Hillz’. Toch komen de zinnen er nog steeds tenenkrommend uit, maar eerlijk is eerlijk: de rest van de cast is nog véél slechter!

Heb je zin in een belachelijk slechte film of kijk je graag naar Paris (die jammer genoeg niet eens zo vaak door het beeld huppelt) dan is dit een aanrader. Kortom ‘The Hillz’ is niet alleen zonde van je tijd, maar ook zonde van de verloren hersencellen!

Redactie Cinemagazine

Waardering: 1