The Kiss of Her Flesh (1968)

Regie: Michael Findlay | 69 minuten | horror, thriller, erotiek | Acteurs: Uta Erickson, Janet Banzet, Michael Findlay, Donna Stone, Rita Vance, Suzzan Landau, Earl Hindman, Roberta Findlay

Michael Findlay is, net als zijn collega Doris Wishman, een regisseur uit de “American Grindhouse” collectie wiens films opnieuw worden uitgebracht vanwege de hernieuwde populariteit van het “Grindhouse”-genre. Dat niet alle films uit dit genre het predicaat “kwaliteit” of zelfs “degelijk” verdienen zagen we al bij Wishmans film ‘Indecent Desires’. Findlay geniet bekendheid vanwege zijn zogenaamde “Flesh”-trilogie, een serie van drie films waarvan ‘The Kiss of Her Flesh’ de laatste is.

De andere twee zijn ‘The Touch of Her Flesh’ en ‘The Curse of Her Flesh’. In deze “Flesh”-trilogie draait alles om het personage Michael Jennings, een gestoorde psychopaat. Sinds zijn vrouw hem een aantal jaren geleden verliet heeft hij een ongezonde haat voor vrouwen ontwikkeld. Jennings ziet zich dan ook genoodzaakt er zo veel mogelijk uit de weg te ruimen. En dit doet hij dan ook met liefde en verve.

In deze film gebruikt hij onder meer een gasbrander, een bepaald soort tang en verzint hij een geheel nieuwe gebruiksmethode voor de klauw van een krab! Ondertussen zien we het zusje van een van de slachtoffers haar wraak plannen op deze man. Zij wil ervoor zorgen dat hem voor eens en voor altijd een halt wordt toegeroepen. En zij wordt daarbij geholpen door haar vriendje Don.

Laat deze nou net gespeeld worden door ene Earl Hindman. Kent u die naam? Hindman werd later wereldberoemd als buurman Wilson in de hitserie ‘Home Improvement’ (zijn gezicht was altijd verborgen achter de schutting, weet u wel). Waarschijnlijk kunt u nooit meer onbekommerd naar die laatstgenoemde serie kijken als u Hindman een “anale kralen”-behandeling hebt zien ondergaan.

Het verhaal is van een abominabel niveau, de acteerprestaties zijn totaal stompzinnig en Findlays portret van Jennings is er eentje van een bijzonder naargeestige onnozelheid. Is er dan niets positiefs te vermelden over deze film? Ehm…nee, eigenlijk niet. De halve ster is voor de vrouwen die hun kleren hebben uitgetrokken voor dit wanproduct. Iets wat niet helemaal in hun voordeel spreekt. Inderdaad, softcore-bloot zit er genoeg in dus fans van smoezelige exploitatie seks hebben hier misschien iets aan. Verder moet iedereen hier zo ver mogelijk van vandaan blijven.”

Joost Hoedemaeckers