Baby, Baby, Baby (2015)

Recensie Baby, Baby, Baby CinemagazineRegie: Brian Klugman | 83 minuten | komedie, drama, romantiek | Acteurs: Adrianne Palicki, Brian Klugman, Michaela Conlin, Kelsey Grammer, James Roday, Dennis Haysbert, Cloris Leachman, William Shatner, Jonathan Silverman, Kelly McCreary, James Babson, Gianna Gomez, Julian Paul Stein, Justin Smith, Jessica Alba, Frances Brisbane, Peter Cameron, Angel Cardenas, Bradley Cooper

‘Baby, Baby, Baby’ is een alleraardigste film van de hand van regisseur (én hoofdrolspeler én schrijver van het script) Brian Klugman. Klugman speelt Sydney Greenbaum, een acteur die alleen maar de sul speelt in reclamefilmpjes en daarnaast korte verhalen schrijft. Als hij door zijn vriendin Courtney wordt gedumpt, verliest hij alle geloof in relaties. Zijn vriend J.B. (een hilarische rol van James Roday) spoort Sydney echter aan om niet op te geven. Het zit misschien soms tegen, maar ook voor hem loopt de ware ergens rond.

Als Sydney de lieftallige schilderes/bardame Sunny (een ontwapenende Adrianne Palicki) ontmoet, lijkt hij eindelijk de ‘jackpot’ te hebben gewonnen. Een slimme dame en ook nog eens grappig en knap. Alles gaat geweldig en Sydney gaat zelfs bij Sunny inwonen. Na de eerste wittebroodsmaanden steekt Sydneys jaloezie de kop op en ook zijn verbeelding gaat regelmatig met hem op de loop. Zo verdenkt hij Sunny ervan een relatie te onderhouden met galeriehouder Sebastian Kurtz-Wuhler (Kesley Grammar uit ‘Cheers’). Kan Sydney zijn demonen verslaan of loopt hij het risico het beste wat hem ooit is overkomen te verliezen?

‘Baby, Baby, Baby’ wordt origineel opgeleukt met korte filmpjes, analyses die Sydney opschrijft over het fenomeen relaties. In deze schetsen (Honesty, First Date, Baggage, Shrinking Stan en Heartsick) zien we een keur aan bekende gezichten: Bradley Cooper, Jessica Alba, William Shatner en Dennis Haysbert (uit de tv-serie ‘24’).

Al met al een prettige romkom met een iets scherper randje. Het is niet allemaal zoetsappig wat uit de monden van de hoofdrolspelers rolt. Vooral de Thanksgiving-scène is in deze exemplarisch. Volgens het hoesje een komedie over ‘moving on, moving in and everything in between’. ‘Baby, Baby, Baby’ gaat over een stel dat geconfronteerd wordt met hun twijfels en angsten met betrekking tot ‘matters of the heart’. Het kan meezitten en het kan tegen zitten. De truc is: hoe ga je om met tegenslag? Hoe overwin je een gebroken hart? Klugman geeft ons een warmbloedig en aanbevelingswaardig inkijkje.

Ruud Stift

Waardering: 3

VOD- en Digital Download-release: 8 maart 2017
DVD-release: 7 juni 2017