A Perfect Ending (2012)

Regie: Nicole Conn | 110 minuten | drama | Acteurs: Barbara Niven, Jessica Clark, John Heard, Morgan Fairchild, Kerry Knuppe, Imelda Corcoran, Mary Jane Wells, Rebecca Staab, Michael Adam Hamilton, Bryan Jackson, Gloria Gifford, Cathy DeBueno, Marc Crumpton, Lauryn Nicole Hamilton, Lee Anne Matusek, Erika Schiff

De steenrijke Rebecca (Barbara Niven) heeft een geheim dat ze nog nooit met iemand gedeeld heeft. Nu, op bijna vijftigjarige leeftijd, is het moment dan toch daar en biecht ze het aan haar beste vriendinnen op: ze heeft, ondanks dat ze al tientallen jaren getrouwd is met de zakenman Mason (John Heard) en moeder van drie kinderen is, nog nooit een orgasme gehad. Ook ware liefde heeft ze nooit mogen ervaren. Om verschillende redenen, die naarmate het verhaal vordert langzaam uit de doeken worden gedaan, heeft ze dit al die jaren verzwegen, maar nu kan en wil ze het niet langer voor zich houden. In een laatste poging haar leven van liefde, romantiek en passie te voorzien, besluit Rebecca een escortservice in te schakelen en zo komt ze met de prachtige Paris (Jessica Clark) in contact.

Dat liefde niet zomaar te creëren is, blijkt al snel tijdens de eerste ontmoetingen tussen Rebecca en Paris. Of, zoals Paris het tegen Rebecca verwoordt: “een orgasme is een fysiek iets waarbij ik je kan helpen, liefde is psychisch en moet uit jezelf komen.” Dit laatste blijkt makkelijker gezegd dan gedaan voor de arme Rebecca. Doodsbenauwd zit ze voor de eerste ontmoeting te wachten tot Paris verschijnt. De eerste paar sessies gebeurt er dan ook maar weinig tussen het tweetal en lukt het controlfreak Rebecca niet zich aan de veel jongere Paris over te geven. Hierdoor duurt het dan ook wel wat te lang voordat ‘A Perfect Ending’ een beetje op gang komt. Het eerste uur van de film gebeurt er vrij weinig en het is pas naar het einde toe dat de romantiek tussen het tweetal daadwerkelijk losbarst. Wanneer het eindelijk zover is, spatten de vonken bij vlagen van het scherm af. De vrijscènes tussen de twee vrouwen zijn zeer romantisch en tegen het erotische aan en er is zeker sprake van chemie tussen de twee actrices.

‘A Perfect Ending’ is een film met twee gezichten geworden. Enerzijds ligt de focus op de romantische, lichtelijk erotische liefdesscènes tussen het tweetal, maar anderzijds probeert de film middels artistieke beelden het karakter van de hoofdrolspelers van verdere diepgang te voorzien. En daar waar de film excelleert tijdens de passionele bedscènes, daar zijn het de overige vragen die ‘A Perfect Ending’ faalt te beantwoorden. Beide vrouwen blijken een groot geheim met zich mee te dragen dat de film door middel van flashbacks uit de doeken doet. Helaas zijn de achterliggende verhaallijnen van het tweetal een stuk minder interessant dan de artistieke presentatie van de film doet vermoeden. De voorspelbare perikelen binnen het gezin van Rebecca en de flashbacks naar de jeugdliefde van Paris willen niet echt boeien. Deze matig uitgewerkte en weinig verrassende achtergronden van de karakters zijn er schuldig aan dat ‘A Perfect Ending’ niet meer dan intens tussendoortje geworden is.

Martijn Scheepers

‘A Perfect Ending’ verschijnt vrijdag 29 maart 2013 op DVD.