Passport to Paris (1999)

Regie: Alan Metter | 87 minuten | komedie, familie | Acteurs: Mary-Kate Olsen, Ashley Olsen, Peter White, Matt Winston, Yvonne Sciò, Brocker Way, Ethan Peck, François Giroday, Jon Menick, Doran Clark, Matt McCoy, Robert Martin Robinson, Laura Julian, Logan Robbins, Matt Freund, Sian Bentson, Katrina Darrell, Michael Immel, Kevin Fabian, Stéphane Dausse, Ariane Seguillon, Richard Chevallier, Isabelle Patay, Phil Hawn

Regisseur Alan Metter, onder andere bekend van ‘Billboard Dad’ waarin de Olsen-tweeling de hoofdrol speelt, heeft ook voor deze film weer de hulp van de zusjes ingeschakeld.

Mary-Kate en Ashley zijn al van jongs af aan wereldwijd te zien op televisie en het witte doek. Het aloude spreekwoord ‘al doende leert men’ is bij de zusjes Olsen niet van toepassing. Hoe vaak de twee ookal hebben geacteerd, het ziet er nog steeds erg amateuristisch uit. Ook ‘Passport to Paris’ zit weer boordenvol gegiechel en doorsnee Olsen-grapjes.

De zusjes gaan opa, die ambassadeur is, in Parijs bezoeken en zetten daar de hele boel op stelten. Opa Edward heeft door zijn functie als ambassadeur geen tijd om met de meiden op stap te gaan, zijn assistent Jeremy krijgt de taak om met Melanie en Allyson Parijs te bezichtigen. Matt Winston speelt de rol van Jeremy erg goed, weliswaar wat kinderlijk, maar juist daardoor helemaal in stijl van de film.

Tijdens hun verblijf komen de tweelingzusjes (toevallig) twee leuke charmante Franse jongens tegen. De meisjes krijgen voor het eerst een echte vakantieliefde, door de kriebels zijn ze voor Jeremy niet meer in de hand te houden. De jonge charmeurs zorgen ervoor dat Melanie en Allyson Parijs van een heel andere kant gaan zien, namelijk als stad van de liefde. Mary-Kate en Ashley hebben dan ook in deze film hun eerste filmzoen gekregen!
Hoe romantisch dit ook klinkt, in de film spettert het enthousiasme er totaal niet van af. Het acteren ziet er in het geheel wat stuntelig uit. Ook de liefdeskriebels van de tweeling zijn voor de kijker niet echt voelbaar.

Jonge meiden tussen de acht en twaalf kunnen waarschijnlijk wel genieten en mee zwijmelen bij ‘Passport to Paris’ met de zusjes Olsen in de hoofdrol.

Hermia Pullen