Zo gaat het beter-Much Better Now (2011)

Regie: Philipp Comarella, Simon Griesser | 6 minuten | animatie, korte film

In het animatiefilmpje ‘Zo gaat het beter’ (‘Much Better Now’), van de hand van het duo Philipp Comatella en Simon Griesser, maken we kennis met een boekenlegger. Hij zit vast in een boek, maar door een harde wind komt het boek open te liggen. Het boekenleggertje komt tot leven en springt enthousiast in het boek. De pagina’s van het boek veranderen ineens in een ruwe zee, met wilde golven. Surfend op de golven heeft het boekenleggertje de tijd van zijn leven. Als het boek eenmaal weer dicht slaat, is het uit met de (surf)pret. Maar niet getreurd! Als het boekenleggertje naar de rand van de tafel wandelt, ziet hij dat de hele kamer vol staat met boeken. Dus, volop andere avonturen in het verschiet…

Van alle vijf de filmpjes op de DVD ‘Het verloren vriendje en andere verhaaltjes’ is deze de meest vlakke, zowel in uitvoering als in onderwerp. Wellicht heeft dat te maken met de beperktheid van de hoofdrolspeler. Want wat voor emoties kun je een boekenlegger mee geven?

Ruud Stift

‘Zo gaat het beter’ (‘Much Better Now’) verschijnt dinsdag 26 november 2013 op DVD (DVD ‘Het verloren vriendje en andere verhaaltjes’).