Animal Attraction (2022)

Regie: Damien Bapst, Fabrice Joubert | 3 minuten | animatie, korte film | Originele stemmencast: Eric André, Garth Jennings, Gwendoline Yeo, JP Karliak, Brian T. Delaney

Darius, de yak die samen met Meena een duet heeft in ‘Sing 2’, krijgt een mini-spin-off in de short ‘Animal Attraction’, dat als extra staat op de home entertainment release van de sequel op de populaire animatiefilm. De zelfingenomen Darius is op de set bij een commercial, maar is nogal afgeleid door een auditie die hij heeft gedaan voor een ‘Tim Bearton’-film. Zo arrogant als hij is, denkt hij dat de kat al in het bakkie is, maar stiekem lijkt hij toch wat onzeker, zo vaak checkt hij zijn telefoon of er al nieuws is.

Tijdens de opnames van de commercial, waarbij de tijd dringt, omdat de zon bijna onder gaat, verprutst Darius daarom de een na de andere take. Maar dan komt het verlossende woord over zijn auditie en tataa… Darius blijkt écht te kunnen acteren.

‘Animal Attraction’ is ondanks zijn voorspelbaarheid wel grappig, maar dat hangt vooral af van of je het personage Darius kunt hebben of dat je je er aan ergert. De verwijzingen naar de filmwereld (de al genoemde regisseur én diens Golden Boy) zijn flauw en te summier om impact te maken.

Monica Meijer

Waardering: 2.5

DVD-, blu-ray en 4K UHD-release: 4 mei 2022 (als extra op ‘Sing 2’)