Competition (2015)

Regie: Kyle Balda, Julien Soret | 4 minuten | animatie | Originele stemmencast: Pierre Coffin, Chris Renaud

Minions: Ze bestaan nog maar zo kort, maar het is alsof ze er altijd zijn geweest. Het helpt natuurlijk ook dat je geen winkel in kunt lopen zonder producten met de de koddige figuurtjes tegen te komen. Wie de bioscoophit ‘Minions’ heeft gezien weet inmiddels dat de Minions er daadwerkelijk altijd geweest zijn. In Minions Mini-movie ‘Competition’, dat één van de extra’s is op de blu-ray van ‘Minions’ (je krijgt ‘m ook bij aanschaf van de digital HD), wordt de voortgang van hun bestaan echter flink op de proef gesteld.

Rivaliteit speelt een grote rol in ‘Competition’. Twee Minions, werkzaam bij een geheim bommenlaboratorium, raken verwikkeld in een strijd. Die begint heel onschuldig met het werpen van een prop in de prullenbak, maar de oplettende kijker zag al een paar rode bokshandschoenen op het bureau liggen. Na een vermoeiende bokswedstrijd eindigen de twee kemphanen in een levensgevaarlijke race.

‘Competition’ drijft maar op één enkele grap en dat is voor de krappe vier minuten dat het filmpje duurt eigenlijk te weinig. Wel aardig voor de échte Minion-fans, maar niet heel bijzonder.

Monica Meijer

Waardering: 2.5

Blu-ray-release: 4 november 2015 (als extra op de blu-ray en de digital HD van ‘Minions’).