Fck’n Nuts (2023)

Recensie Fck'n Nuts CinemagazineRegie: Sam Fox | 9 minuten | horror, komedie, romantiek | Acteurs: Maddie Nichols, Christopher Rydell, Vincent Stalba, William E. Harris, Michele Rossi

Kunst is vaak een uiting van trauma’s. Men zegt dat kunst, die voortkomt uit geluk, ons minder raakt dan kunst die voortkomt uit pijn. ‘Fck’n Nuts’, geschreven en geregisseerd door Sam Fox, is zo een geval.

Sandy heeft een probleem. Haar nieuwe liefde, Dan, wil haar thuis opzoeken. Echter, een spiegel in Sandy’s kamer, waarop met lippenstift geschreven en doorgestreepte namen staan, doet vermoeden dat dit geen goed idee is. Sandy belt Dan op om hem dit feitje mede te delen. Echter, ze krijgt steeds zijn voicemail. Ze schrikt op van geklop op haar voordeur. Wanneer ze deze opent staat Dan voor haar deur met bloemen en een Colgate-smile. Hij heeft natuurlijk geen idee wat hem te wachten staat.

De atmosfeer van ‘Fck’n Nuts’ is een combinatie van horror en komedie. Alhoewel de begintonen serieus zijn, verraadt de manier van filmen, het kleurenpalet en de extremen in contrasten al snel dat hier sprake is van donker sarcasme en hilariteit. Ook is er nergens enige twijfel over de emoties die in de spelers regeren.

Het acteerwerk is afgestemd op de filmlengte en dus bedoeld om zo snel als mogelijk de essenties der persoonlijkheden te communiceren. ‘Fck’n Nuts’ is vreemde combinatie van terreur en hilariteit die wellicht hetzelfde proeft als een broodje pindakaas met omelet en mayo.

De special effects zijn verrassend goed en de delen die er ‘goedkoop’ uitzien zijn met opzet zo gemaakt om de atmosfeer van hilariteit te nuanceren.

Voor hen die van horror-komedies houden, en dan met accent op komedie, is deze short leuk om gezien te hebben. Het is ook mooi om de context van het verhaal te kennen, zoals deze is aangegeven in de introductie van deze recensie, om de short ten volle te waarderen. Echter, dit is niet voor de die-hard horrorfans voor wie horror en komedie een tegenspraak in termen is.

Gerold Kort

Waardering: 3