La chance de ma vie (2010)

Regie: Nicolas Cuche | 90 minuten | romantiek | Acteurs: Virginie Efira, François-Xavier Demaison, Armelle Deutsch, Raphaël Personnaz, Thomas N’Gijol, Brigitte Roüan, Yves Jacques, Marie-Christine Adam, Elie Semoun, Francis Perrin, Frank Molinaro, Gérald Marti, Jean-Louis Sbille, Catherine Claeys, Elisa Tovati, David Strajmayster, Antoine Vanden Berghe

Julien wordt door mensen ingehuurd om hun relatie te redden, en hierin is hij door zijn eigen bijzondere werkwijze zeer succesvol. Helaas heeft hij in zijn eigen liefdesleven minder geluk, sterker nog, zijn verleden met vrouwen is een groot mijnenveld. Hij brengt ongeluk aan alle vrouwen die zich met hem inlaten en ze rennen daarom steeds gillend bij hem weg. Eigenlijk heeft hij het al lang al opgegeven en geaccepteerd dat hij nooit gelukkig zal zijn in de liefde. Maar dan ontmoet hij op een bruiloft Joanna en ondanks zijn verleden kan hij haar toch niet laten lopen. Ze zijn al snel smoorverliefd op elkaar maar Julien lijkt ook op Joanna een ongelukkige invloed te hebben. Houdt zij het wel met hem vol?

‘La chance de ma vie’ is net zoals de meeste romantische komedies niet ontzettend origineel en er sluipen hier en daar ook wat echte clichés uit het genre de film in. Maar desondanks is het een erg fijne luchtige film die ontzettend lekker weg kijkt. De film neemt zichzelf niet te serieus en weet de standaard romantische komedie momenten wel met zoveel charme te brengen dat je er evengoed in mee gaat. Virginie Efira en François-Xavier Demaison zijn een leuk stel om naar te kijken. De bijrollen zijn daarentegen allemaal wel een beetje over de top en voegen over het algemeen weinig toe aan de film.

‘La chance de ma vie’ is een formule romantische komedie, alles wat in deze film zit hebben we wel al een keer eerder gezien in andere films binnen dit genre. Maar ondanks het gebrek aan originaliteit en wat ongeloofwaardige wendingen in het verhaal blijft de film leuk genoeg. Gewoon een fijne feelgood film waarbij je verder niet te veel hoeft na te denken, en dat is af en toe best wel prettig.

Sylvia Bakker