Stuart Little 3: Call of the Wild (2005)

Regie: Audu Paden | 72 minuten | komedie, animatie, familie, fantasie | Originele stemmencast: Michael J.Fox, Geena Davis, Hugh Laurie, Wayne Brady, Tom Kenny, Peter MacNicol, Virginia Madsen, Wayne Brady, Jonathan Lipnicki, Corey Padnos

Help, wat is er met die schattige Stuart Little gebeurd? En met de rest van de familie? In deel één en twee is er sprake van levende personen en dieren, behalve Stuart (Sneeuwbal was een echte kat en Geena Davis was écht Geena Davis). In deel drie zijn alle mensen en dieren getekend. Stuart, Sneeuwbal en de andere dieren zijn grove schetsen geworden. De mensen lijken zo weggeplukt uit een EO tekenfilm, waar op zich niks mis mee is, maar wel als je je verwachtingen hebt gebaseerd op de knappe en gedetailleerde delen één en twee.

Het zou te maken kunnen hebben met de wisseling van regisseur. Deel één en twee werden geregisseerd Rob Minkoff, bekend van ‘The Lion King’ en ‘The Best of Roger Rabbit’. Deel drie door Audu Paden, die bekend is van tv series, waaronder ‘Spider-Man’. Als je de CV’s van beide regisseurs naast elkaar legt zie je dat Minkoff meer ervaring heeft met het maken van animatiefilms en dat ze beiden een andere stijl hebben.

Los van deze teleurstelling is het verhaal best aardig. Er is de lieve held Stuart die zich de probeert volwassen te zijn. Je hebt de verwende kat Sneeuwbal die een haat/liefdeverhouding heeft met zijn vriend van de straat. Deze blijkt in de achterbak van de auto meegereisd te zijn en zorgt voor de nodige problemen. En dan is er nog het verhaal van de stoere Ricco het Stinkdier, die geen vrienden heeft. Allen krijgen ze te maken met het ‘gemene beest’ uit het bos. Al met al best een spannend verhaal.

‘Stuart Little 3: Call of the Wild’ is voor kinderen een aardige tekenfilm voor de woensdagmiddag, maar schep niet al te veel verwachtingen. Mocht je nog een keuze hebben kun je beter kiezen voor deel één en twee, ook voor volwassenen zijn deze twee versies leuker.

Redactie Cinemagazine

Waardering: 1.5