The Right Kind of Wrong (2013)

Regie: Jeremiah S. Chechik | 93 minuten | komedie, romantiek | Acteurs: Ryan Kwanten, Sara Canning, Ryan McPartlin, Kristen Hager, James A. Woods, Raoul Bhaneja, Jennifer Baxter, Will Sasso, Catherine O’Hara, Maria Menounos, Mateen Devji, Maya Samy, Margherita Donato, Arielle Rombough, Valerie Planche, Chris Gillette, Janice Ryan, Christopher Russell, Aadila Dosani, Brendan Hunter, Maureen Jones, Rachelle Normandin, Chantal Perron, Barb Mitchell

Het zit Leo even bepaald niet mee, hij is gefaald in zijn carriere als schrijver en zijn huwelijk is zo slecht geëindigd dat zijn ex-vrouw een succesvol blog heeft over hoe onbekwaam hij is als partner. Het blog is getiteld Why You Suck. Hoe succesvoller zijn ex, hoe meer hij eigenlijk het lachertje van de buurt wordt. Je zou dus denken dat hij zich wel twee keer bedenkt voor hij zich in een nieuw avontuur stort. Maar het tegendeel is waar. Hij ziet de mooie Colette op haar huwelijksdag en probeert haar nog op de bruiloft te versieren, tot grote afschuw van de bruid zelf en haar perfect ogende kersverse echtgenoot. Toch geeft Leo het niet zomaar op. Vanaf die dag zet hij alles op alles om haar te krijgen.

In ‘The Right Kind of Wrong’ spelen relatief onbekende acteurs mee, de meest bekende acteurs vertolken de hoofdrollen. Leo wordt gespeeld door Ryan Kwanten, die bekend is van de eigenzinnige vampierenserie “True Blood”. En de rol van Colette wordt gespeeld door Sara Canning, die weer in een andere vampierenserie heeft gespeeld namelijk “The Vampire Diaries’. O ja, en als je de hele film zit te denken: “waar ken ik die actrice toch van die de moeder van Colette speelt?” Dat is dus de moeder uit de ‘Home Alone’ films, Catherine O’Hara.

Opvallend aan ‘The Right Kind of Wrong’ is het mooie landschap. De film is opgenomen in Alberta in Canada en dat zorgt voor prachtige plaatjes. Misschien is het wel omdat de film Canadees is, dat deze net even anders aanvoelt dan andere films in zijn genre. Fijn aan ‘The Right Kind of Wrong’ is dat de film zichzelf niet te serieus neemt. Het is lastig om een originele romantische komedie te maken omdat het toch meestal wel van afstand is te zien dat de hoofdrolspelers elkaar zullen krijgen. Maar het verhaal is lekker luchtig en de personages sympathiek. Het is echt niet de beste film die ooit gemaakt is binnen zijn genre maar ook zeker niet de slechtste. ‘The Right Kind of Wrong’ is gewoon een fijne niets aan de hand film om lekker bij te ontspannen. En dat is toch precies waar een romantische komedie voor bedoeld is, toch?

Sylvia Bakker

‘The Right Kind of Wrong’ verschijnt woensdag 2 juli 2014 op DVD en blu-ray.