Tokyo Go (2013)

Regie: Paul Rudish | 3 minuten | animatie, komedie, korte film, familie | Originele stemmencast: Chris Diamantopoulos, Fred Tatasciore, Hira Ambrosino

Mopper je wel eens op de NS? Of sta je elke dag zuchtend op omdat je weet dat je weer tijd gaat verspillen in de file? Kijk dan eens naar ‘Tokyo Go’, een short in de reeks ‘Mickey Mouse’ cartoons, die in 2013 begon en inmiddels al aan het tweede seizoen toe is. Het kan altijd nog gekker!

In ‘Tokyo Go’ zien we Mickey moeite doen om in de juiste trein te komen. Alleen al de weg ernaar toe is een beproeving, want in de wereldstad kun je blijkbaar over de hoofden lopen in de ochtendspits. Net als Mickey denkt het te redden, wordt hij door de menigte meegevoerd… de verkeerde trein in. Mickey haalt halsbrekende toeren uit om deze rode hogesnelheidstrein te verlaten. Er is zelfs ruimte voor een gevecht met een sumo-worstelaar!Met aandacht voor leuke details (de treinen lijken echt op de Japanse Shinkansen) en een bevredigend eind met een nostalgische knipoog, is ‘Tokyo Go’ een grappige aflevering in de “Mickey Mouse” reeks. Tot nu toe zijn er vier filmpjes als extra uitgebracht op blu-rays van Disney, ‘Tokyo Go’ vind je op de blu-ray van ‘Big Hero 6’ (de overige drie zijn ‘Muppets Most Wanted’, ‘Tinker Bell en de piraten’ en ‘Planes’). Mickey, we krijgen maar niet genoeg van je!

Monica Meijer

Waardering: 3

Blu-ray-release: 24 juli 2015 (als extra op ‘Big Hero 6’).