Triple Threat (2019)

Recensie Triple Threat CinemagazineRegie: Jesse V. Johnson | 96 minuten | actie, thriller | Acteurs: Tony Jaa, Tiger Hu Chen, Iko Uwais, Scott Adkins, Celina Jade, Michael Jai White, Michael Jai White, Michael Bisping, JeeJa Yanin, Dominiquie Vandenberg, Ron Smoorenburg, Monica Siu-Kei Mok, Guangbei Zhang, Sile Zhang, Anthony Tai

Hoe hij het voor elkaar heeft gekregen blijft de vraag, maar voor zijn zestiende film heeft Jesse V. Johnson een sterrencast bij elkaar gekregen. Verwacht in dit geval geen bijdrage van Brad Pitt, George Clooney of andere Hollywood-iconen. Waar je je wel op mag verheugen, is een productie vol martial arts sterren. Scott Adkins, Iko Uwais, Tony Jaa, Ron Smoorenburg en Michael Jai White zijn in het genre op zijn zachtst geen kleine jongens. In ‘Triple Threat’ komen deze vechtersbazen samen en laten zij hun vuisten spreken.

In ‘Thriple Threat’ wordt een dochter van een miljardair bedreigd. Een bende huurlingen wil de vrouw ontvoeren om zo hun bankrekening te spekken. Om de dame te beschermen roept haar familie de hulp in van drie beschermheren. Dit trio moet de schurken van zich afhouden. Dat gebeurt niet met de stem van de reden, maar door het breken van botten breken en martial arts praktijken.

So far so good. Johnson is erin geslaagd een mooi gezelschap bij elkaar te verzamelen. Helaas is het hem niet gelukt een toffe genrefilm in te blikken. ‘Triple Threat’ is ronduit matig en benut het talent van de cast niet. Als je een ster als Iko ‘The Raid’ Uwais cast, moet je hem wel wat te doen geven. Datzelfde geldt voor Tony ‘Ong Bak’ Jaa en Scott ‘Ninja’ Adkins. Deze gasten zijn ontzettend gedisciplineerde martial arts sterren die in eerdere films hoge ogen gooiden. Johnson weet niet wat hij aanmoet met zijn cast en laat hen veel schieten. Zonde als je met zulke uitblinkers in fysieke actie te maken hebt.

De gevechtsscènes worden redelijk in beeld gebracht. Niet spectaculair, maar degelijk. Wat rest is een film met een paar aardige actiescènes (veel te weinig), een slap verhaal en slecht Engelssprekende Aziatische sterren. De potentie is er, maar wordt niet benut. Doodzonde!

Frank v.d. Ven

Waardering: 2

Bioscooprelease: 18 juli 2019
DVD- en blu-ray-release: 15 november 2019