Trippin (1999)

Regie: David Raynr | 94 minuten | komedie | Acteurs: Deon Richmond, Donald Faison, Guy Torry, Maia Campbell, Aloma Wright, Harold Sylvester, Cleavon McClendon, Bill Henderson, Michael Warren, Countess Vaughn, Stoney Jackson, Dartanyan Edmonds, Anthony Anderson, Charles Walker, Davis Henry, Natashia Williams, Jonathan T. Floyd, Arif S. Kinchen, Sacha Kemp, Kamau Holloway, Erin Leshawn Wiley, Shondrella Avery, Renee Kelly, Clyde Jones, Daniel White, Sal Rendino, Roy Joe Lee, Arvie Lowe Jr., Marc Abraham

Gregory Reed (Deon Richmond) of ‘G’ is de hele dag aan het ‘trippen’, dagdromen wordt ermee bedoeld. De lapzwans zit in het laatste jaar van highschool en weet nog niet wat hij erna gaat doen. Hij en zijn vrienden zijn ook meer bezig met het aankomende eindfeest dan hun toekomst. Greg’s ouders zitten op zijn dak om aanmeldingsformulieren naar universiteiten te sturen. Hij is meer bezig met het vinden van een date. Wanneer hij valt voor de mooie en intelligente Cinny verandert Greg. In deze middelmatige tot slechte komedie worden realiteit en dromen afgewisseld wat vaak irritant is. In zijn dromen is Greg ‘the man’, het is rijkdom en halfnaakte vrouwen wat de klok slaat. Zelfs aan de familietafel waar een hoop geschreeuwd wordt, droomt Greg over de ‘honeys’ en de ‘money’.

Acteur Deon Richmond begon op zeer jonge leeftijd met acteren. Hij speelde in de tv-series ‘The Cosby Show’ (1984-1992) en ‘Sister, Sister’ (1994-1999) en zat in ‘Scream 3′ (2000) en ‘Not Another Teen Movie’ (2001).  Het karakter van Greg raakt je weinig, pas laat in de film wordt de luie donder sympathieker. Zijn rokkenjagende vriend June wordt gespeeld door Donald Faison. De acteur is bekend als Murray uit de film en serie ‘Clueless’ en de serie ‘Scrubs’ (2001). Het is een weinig betekende rol. Evenals die van minder knappe vriend Fish (Guy Torry). De knappe Maia Campbell is als Cinny nog het leukste karakter of misschien haar alles ‘dissende’ nichtje (Countess Vaughn) Anetta wel. Verder zit Anthony Anderson uit ‘Scary Movie 4′ (2006) erin als domme boef en heeft Naomi Campbell een cameorol.

Het verhaal is afgezaagd en de grappen zijn plat, soms misselijk en zelden lollig. In ‘She’s All That’ (1999) wordt de angst voor het leven na de middelbare school veel beter uitgewerkt. In die film is er namelijk een balans tussen goede grappen en het serieuze werk (de tienerdrama). Pluspuntje is de houding van Greg tegen het einde van de film. Maar ‘Trippin’ blijft een simpele film met wat bloot en grove taal.

Sarita Koendjbiharie