Weenie (2016)

Regie: Kyle Balda, Ken Daurio, Cinco Paul | 4 minuten | animatie, korte film, familie, musical | Originele stemmencast: Greg Lastrapes, Scarlet Lastrapes, Tara Strong, Jim Ward, Carlos Alazraqui

In animatiefilm ‘Huisdiergeheimen’ (‘The Secret Life of Pets’), één van de succesvolste bioscoopfilms in de zomer van 2016,  komen twee honden op een gegeven moment in het paradijs voor honden terecht: een worstenfabriek. Het levert een van de minst interessante passages op in de film, want de bedoeling was van de makers met die psychedelische droomscène gaat vast aan het merendeel van de doelgroep voorbij en daarnaast duurt ie te lang. In de short ‘Weenie’, die als extra staat op de home entertainment release van die film, krijgen we te zien wát er eigenlijk in de hoofden (?) van die worsten omgaat… Het zal je niet verbazen dat dát het minst interessante filmpje oplevert van het trio mini-movies dat op ‘Huisdiergeheimen’ staat.

‘Weenie’ gaat over een jong worstje, dat niet van de hoge duikplank af durft en daarom door de andere worstjes uitgescholden wordt voor ‘Weenie’. Wanneer hij zich verdrietig terugtrekt in het park, komt net de burgemeester van Weenieville er aan en die vraagt het droevige worstje wat er scheelt. In een musicalachtig vervolg krijgen we vervolgens te horen waarom je er juist tróts op moet zijn om een ‘weenie’ te zijn. Het liedje is ongeïnspireerd en hoewel de animaties best door de beugel kunnen, stelt ‘Weenie’ verder echt maar weinig voor. Het is nergens grappig, eerder vervelend. Dikke tegenvaller.

Monica Meijer

‘Weenie’ verschijnt woensdag 23 november 2016 op DVD, blu-ray en blu-ray 3D (als extra bij ‘Huisdiergeheimen’ (‘The Secret Life of Pets’)).