Beti (2020)

Recensie Beti CinemagazineRegie: Amira Duynhouwer | 10 minuten | korte film, drama | Acteurs: Shalini Ramgolam, Keara Patti, Narsingh Balwantsingh, Helen Arenz

Vanuit haar slaapkamerraam kijkt Jay (Shalini Ramgolam) naar buiten. Haar man verwelkomt een tienermeisje in het huis, en praat even met een vrouw, die het meisje kwam brengen. Wanneer Arvind (Narsingh Balwantsingh) het meisje als zijn dochter voorstelt, is de sfeer om te snijden. Het is duidelijk dat Jay niet blij is met de komst van Stacey (Keara Patti), maar waarom precies?

Stacey lijkt zich ondertussen niets aan te trekken van de ijzig kille Jay. Ze kijkt wel wat vreemd op dat Jay kool eet als ontbijt, maar verder voelt ze zich thuis. Ze is blij met de aandacht van haar vader en nodigt Jay uit voor het geplande bioscoopuitje. Maar Jay weigert.

Ondanks Jays ongemak rondom de spontane Stacey voel je aan alles in ‘Beti’ dat het met de relatie tussen deze vrouwen wel goed komt. Het eind van ‘Beti’ is dan ook niet verrassend, maar wel in lijn van de karakters. Een aardige en prikkelende kortfilm, die een thema behandelt dat eigenlijk een langere speelduur verdient.

Monica Meijer

Waardering: 3

Bioscooppremière: 9 december 2020 (éénmalig in Pathé)
TV-première: 11 december 2020 (NPO3)