Bring It On: Fight to the Finish (2009)

Regie: Bille Woodruff | 102 minuten | komedie, sport | Acteurs: Christina Milian, Cody Longo, Rachele Brooke Smith, Holland Roden, Laura Cerón, David Starzyk, Nikki SooHoo, Gabrielle Dennis, Meagan Holder, Vanessa Born, Janelle Martinez, Jessica Martinez, Brandon Gonzales, Christopher ‘War’ Martinez, Brittany Carson

De cheerleaderfilms uit de reeks ‘Bring It On’ zijn zo onderhand een waar genre op zichzelf geworden. ‘Fight to the Finish’ is alweer het vijfde deel van deze serie met dit keer zangeres Christina Milian in de hoofdrol. Ook deze film brengt niets nieuws maar het blijft leuk vermaak voor een regenachtige zondagmiddag.

Lina is de aanvoerster van haar cheerleaderteam en samen met haar twee beste vriendinnen zijn ze de sterren van het team. Maar dan komt er een einde aan haar gelukkige leventje als ze met haar moeder en diens nieuwe man gaat verhuizen naar Malibu. Tot overmaat van ramp krijgt ze er ook nog een stiefzus bij. Er zit niets anders op dan zich aan te passen en lid te worden van het plaatselijke cheerleaderteam. De rivaliteit tussen dit matige clubje cheerleaders en de grote kampioenen van een andere school is groot, maar Lina probeert er alles aan te doen om van haar clubje een groot succes te maken.

Het verhaal van ‘Bring It On: Fight to the Finish’ is niet veel anders dan die van de vorige vier films. Dat is ook niet nodig, want waarom zou je een succesformule gaan veranderen? De film is vooral vrolijk en leuk voor iedereen die even lekker wil ontspannen. Christina Milian kan het acteren in het vervolg beter laten. Toch is dit haar wel vergeven, want dankzij haar mooie uitstraling spettert ze van het scherm af. En dansen kan ze in ieder geval wel als de beste, en dat is toch de hoofdmoot van deze film. Haar twee vriendinnen, gespeeld door Vanessa Born en Gabrielle Dennis maken het gebrek aan acteertalent weer goed, want zij zetten hun rollen erg leuk neer. Ook Holland Roden die de rol van stiefzusje Sky vertolkt, is een talent in de dop.

Het dansen is van erg hoog niveau en dat is zeker leuk om naar te kijken. Voor het verhaal moet je het niet doen, het is erg zoetsappig en de afloop is te raden. Maar fans van de eerste vier delen van ‘Bring It On’ zullen zeker smullen van deze film!

Eveliene Sanders