Death of Evil (2009)

Regie: Damian Chapa | 90 minuten | actie, thriller | Acteurs: Damian Chapa, Natasha Blasick, Steve Nave, Carlton Holder, Jeff McCredie, Gia Bay, Catalina Catani, Stanley Griego, Joseph Guinan, Paula LaBaredas, Julia Melim, Ronnie Racquelle, Monique Yates Jr.

‘Death of Evil’ is een productie van regisseur Damian Chapa. Net als Sean Penn en Clint Eastwood vertolkt hij de hoofdrol in zijn eigen film maar daar houdt de vergelijking dan ook meteen op. Wellicht ken je deze acteur nog van zijn bijrol als Josh Laughlin in ‘Melrose Place’. Als regisseur is hij al niet veel bekender of het moet al van ‘El Padrino’ zijn. Het mag duidelijk zijn, de kans dat we een meesterwerk mogen verwachten wordt met de seconde kleiner.

David Thunders roots liggen geworteld in de Indiaans-Amerikaanse cultuur. Als kind vertelde zijn Indiaans-Amerikaanse grootmoeder hem dat hij een gave had maar hier heeft hij nooit veel aandacht aan besteed. David (Damian Chapa) groeit vervolgens op en gaat werken als arbeider tot hij opeens stapelverliefd wordt op de mooie maar op eerste gezicht zo onbereikbare Julieta Asher (Natasha Blasick). Het blijkt maar weer eens dat niets in het leven onmogelijk is en samen vertrekken ze naar Europa. Hier blijkt dat zowel de families van David als van Julieta duistere geheimen koesteren die diep in het verleden geworteld zijn. Zal het ooit mogelijk zijn om voor altijd bij elkaar te zijn…?

‘Death of Evil’ doet eigenlijk wat zoveel films ervoor ook al hebben gedaan: falen in een productie waarin liefde door oude geheimen en het kwaad wordt gescheiden. Waarom een regisseur toch altijd een kruising probeert te vinden tussen romantiek, thriller en mysterie is geen raadsel, dit zijn allemaal aspecten die de kijker zullen interesseren. Zoals meerdere filmmakers lukt het de regisseur ook niet om de verschillende genres tot één geheel te combineren. Een slap aftreksel over duivelverering is het uiteindelijke resultaat, waarbij het totale ontbreken van spanning en barslechte acteerwerk je tenenkrommend doet wachten op de verschijning van Natasha Blasick. Zij is als Julieta Asher wellicht het enige positieve aspect aan ‘Death of Evil’. Natasha Blasick (‘Meet the Spartans’) mag dan misschien geen acteerwonder zijn, ze heeft wel een zwoele en sexy uitstraling die vooral in een matig mysterie als deze gewoon goed werkt.

Het verhaal is zeer rechtlijnig en kan maar op enkele momenten een beetje boeien. ‘Death of Evil’ bewijst maar weer eens dat het kwade op filmvlak nog lang niet dood is.

Meinte van Egmond