Erotibot – Karei naru erogami-ke no ichizoku: Shinsô reijô wa denki shitsuji no yume o miru ka (2011)

Regie: Naoyuki Tomomatsu | 72 minuten | erotiek, science fiction | Acteurs: Asami, Fukuten, Maria Ozawa, Yûya Tokumoto, Mahiro Aine

Tamayo (Mahiro Aine) staat op het punt achttien te worden en is de erfgename van haar steenrijke vader. Ze woont samen met twee robots die voor haar moeten zorgen, de zogenaamde butlerrobots. Deze robots zijn niet zomaar robots, ze kunnen werkelijk alles; koken, de tafel klaarmaken en zelfs een bedprogramma downloaden zodat ze kunnen voldoen aan de ontluikende seksualiteit van Tamayo.

Op Tamayo’s achttiende verjaardag krijgt ze haar derde robot: Sukekiyo. Sukekiyo ontwikkelt al snel diepere gevoelens voor Tamayo en probeert een plekje in haar hart te winnen. Wanneer de andere mogelijke erfgenaam, Tsukiyo (Maria Ozawa), al zwaardvechtend de enige erfgenaam probeert te worden en het dus op Tamayo heeft gemunt zal hij dan ook alles doen om zijn bazin te beschermen.

Hoe regisseur Naoyuki Tomomatsu (‘Vampire Girl vs. Frankenstein Girl’) op het idee is gekomen om een film te maken over de seksuele relatie tussen een robot en een jonge vrouw mag misschien een raadsel zijn, maar komt ook niet geheel onverwachts wanneer je kijkt welke eerdere films hij op zijn naam heeft staan: ‘Eat the Schoolgirl’ en ‘Zombie Self-Defense Force’. Tomomatsu had waarschijnlijk een soft-erotische science-fiction voor ogen die vooral doorspekt moest zijn met humor.

Hoewel het verhaal van ‘Erotibot’ natuurlijk werkelijk nergens op slaat, de special effects schrijnend zijn en de film eigenlijk een hopeloos geval is, is het juist de humor die dan toch echt wel even een glimlach op je gezicht tovert. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de eerste zoen van Tamayo met een robot en een tong van deze robot die wel heel snel kan bewegen. Het leukste is nog wel Sukekiyo die alles doet om voor Tamayo een cup ramen te halen en je tijdens een vrijpartij van Tamayo en robot nr. 1 telkens de beelden krijgt te zien van een rennende Sukekiyo, met bijbehorend opzwepend muziekje, terwijl zijn batterij bijna leeg is. Dat is ‘Erotibot’ in een notendop.

Dergelijke filmproducties gaan vaak gepaard met een enorme lading geweld maar ondanks dat er wel een schaars geklede zwaardvechtende dame (die trouwens nooit ontbreken) in voorkomt, is er in ‘Erotibot’ maar weinig plaats voor bloedvergieten. En de gevechten die er dan wel inzitten, zijn dan weer zo slecht dat je je goed kunt voorstellen waarom ze er voornamelijk uit zijn gelaten.

Mahiro Aine doet het niet slecht als Tamayo en wie anders dan Asami (‘The Machine Girl’) zou in deze film een rolletje op zich kunnen nemen?! Deze actrice is inmiddels door de wol geverfd met haar optredens in de meest bizarre films. Voor alle Asami-fans is ‘Erotibot’ dan ook een must-see. Verder speelt ook de vooral in Japan bekende pornoactrice Maria Ozawa mee.

‘Erotibot’ is van een dusdanig slechte kwaliteit dat je hem eigenlijk meteen bij het afval zou moeten gooien, maar op de één of andere manier kun je soms gewoon niet anders dan lachen om de vreselijk bizarre humor. Nee, de film is niet goed, maar biedt toch op bepaalde momenten toch voldoende vermaak.

‘Erotibot’ verschijnt op maandag 20 februari 2012 op DVD en is vanaf 7 februari 2012 te huur.

Meinte van Egmond