Midnight Plowboy (1971)

Regie: Bethel Buckalew | 71 minuten | erotiek | Acteurs: John Tull, Nan Cee, Jack Richesin, Teri Johnson, Debbie Osborne, Cristy Anna, Linda McCrae

‘Midnight Plowboy’ is alweer de zoveelste productie van “de sexploitatiekoning” Harry Novak. De film die als boerenseksfestijn wordt gepresenteerd is een variatie op het tirolerseksprincipe. Alles is hetzelfde, alleen de setting is anders. De film is enkel en alleen een slechte softpornoproduktie die in alle opzichten faalt: slecht acteerwerk, vanzelfsprekend geen verhaal en zeker niet prikkelend. Wat overblijft is eenenzeventig minuten lang dom gezwam en kijken naar frontal nudity van het vrouwelijk geslacht. Hierop hoef je trouwens niet lang te wachten want binnen drie minuten zijn ze al uit de kleren. Geheel in lijn van bovenstaande wordt alles belabberd in beeld gebracht.

In navolging van Novaks eerdere films heeft deze film inmiddels ook in de “very bad bad taste”-kringen een zogenaamde cultstatus verworven. De vraag is welke waarde je moet hechten aan de inhoud van deze cultstatus. De film is in alle opzichten gewoon vreselijk slecht. Als dit het enige criterium is om hiervoor in aanmerking te komen, zijn er nog vele films die deze status kunnen claimen. Hierbij moet wel een kanttekening worden geplaatst dat het theoretisch zo zou kunnen zijn dat een film zo slecht is dat hij daardoor weer leuk of goed wordt, waardoor een cultstatus weer gerechtvaardigd zou zijn. Op ‘Midnight Plowboy’ is dit simpelweg niet van toepassing.

Wie zijn boerenverstand gebruikt zal deze film negeren en gaat lekker een slechte film zonder zelfaangemeten cultstatus kijken.

Lodi Meijer