The Early Hatchling Gets the Worm (2016)

Regie: John Rice | 3 minuten | animatie, komedie, korte film, familie

Bij Pixar, Disney en soms DreamWorks Animation is het al langer een goede en geliefde traditie: het vertonen van korte animatiefilms voor aanvang van de hoofdfilm. De makers van ‘Angry Bird’ (2016) werden iets te laat ingelicht, blijkbaar, want de koddige short ‘The Early Hatchling Gets the Worm’ werd niet direct aan de hoofdfilm gekoppeld. Toen ‘Angry Birds’ al ongeveer een maand draaide, kwam het korte filmpje uit, maar het was zo’n succes dat het niet alleen bij ‘Angry Birds’ vertoond werd, ook bijvoorbeeld aan ‘Finding Dory’. Voor wie het filmpje in de bioscoop gemist heeft, is de blu-ray van ‘The Angry Birds Movie’ een uitkomst. Niet alleen ‘The Early Hatchling Gets the Worm’ staat als extra op het schijfje, ook drie andere shorts, die eigenlijk meer het stempel promofilmpje verdienen. Het zijn korte sketches waarin de piepjonge vogeltjes aan het publiek geïntroduceerd worden, ter gelegenheid van kerstmis, Pasen en moederdag. Het iets langere filmpje maakt meer indruk, ook bij herhaaldelijk kijken blijft het grappig.

Het is altijd leuk om twee wezens te zien waarvan je niet verwacht dat ze vrienden kunnen worden en dat dat dan toch gebeurt. Dit is waar ‘The Early Hatchling Gets the Worm’ over gaat. Een babyvogeltje raakt bevriend met een dikke worm. Ze hebben dikke pret samen, maar op een ochtend wordt het vogeltje wakker en kan hij zijn vriendje niet meer vinden.

Deze short van Rovio Entertainment smaakt beslist naar meer. Uitstekend geanimeerd en onverwacht humoristisch. Erg leuk!

Monica Meijer

Waardering: 3.5

Digital download-release: 21 september 2016
Blu-ray-release: 21 september 2016 (als extra bij ‘Angry Birds: De film’ (‘The Angry Birds Movie’)).