The Hunter’s Prayer (2017)

Recensie The Hunter's Prayer CinemagazineRegie: Jonathan Mostow | 91 minuten | actie, thriller | Acteurs: Sam Worthington, Odeya Rush, Allen Leech, Martin Compston, Eudald Font, Stephanie Dooley, Eben Young, Amy Landecker, Mateo Rufino, Claudia Trujillo, Lucy Jackson, Tina Maskell, Kate Dobson, Colin Parry, Dylan Miles-Davis

“Rich kid” Ella Hatto zit in Zwitserland op een privéschool. Haar ouders wonen in Engeland en ze vindt haar strikte leventje in Montreux bijzonder saai. In een rebelse bui besluit de tiener –uiteraard tegen de regels in- om ‘s avonds weg te sluipen naar een hip feest in de stad. Die beslissing komt haar duur te staan, want eenmaal op het feest aangekomen, krijgt Ella in de gaten dat er op haar gejaagd wordt. Maar niet door aangeschoten jongemannen…huurmoordenaar Lucas heeft haar in het vizier.

Ella’s vader is de oorzaak van het kwaad, want als hij als “succesvol” witwasser niet gestolen had van zijn opdrachtgever Richard Addison, was er geen reden om achter Ella aan te gaan als vergelding.

Lucas is op zijn beurt ook in de greep van Addison, want hij probeert zijn PTSS (door missies in Irak) te onderdrukken met drugs en is afhankelijk geworden van het middel. Hier maakt Richard Addison dankbaar gebruik van. Maar met één ding heeft hij geen rekening gehouden: het empathisch vermogen van Lucas. Is de ex-militair wel in staat om de jonge, levenslustige Ella te doden of blijkt zijn verslaving toch sterker te zijn?

Hoofdrolspeler Sam Worthington (Lucas) kennen we onder andere van ‘Man on a Ledge’, ‘Hacksaw Ridge’ en ‘Avatar’. Zijn piepjonge, uit Israël afkomstige tegenspeelster Odeya Rush (Ella) is hard op weg om haar strepen te verdienen als actrice. Zo had ze rollen in ‘The Odd Life of Timothy Green’ en ‘The Giver’ waar ze samenwerkte met Jeff Bridges en Meryl Streep. Niet de minste namen in Hollywood en dat op je 20e! Qua uiterlijk doet Odeya sterk denken aan een jonger zusje van Mila Kunis, iets wat je slechter kan treffen.

De interactie tussen beide hoofdrolspelers in ‘The Hunter’s Prayer’ doet van tijd tot tijd denken aan ‘Léon’, maar die film van Luc Besson uit 1994 is moeilijk te evenaren. Wat een absoluut pluspunt van dit nieuwe werk van Jonathan Mostow (‘Surrogates’ en ‘Terminator 3: Rise of the Machines’) is, is dat het daadwerkelijk gefilmd is op locatie in Europa. We reizen als kijker mee door Engeland, Zwitserland (in werkelijkheid Oostenrijk) en Frankrijk. Dat geeft de film een enorme dosis geloofwaardigheid, wat het ook best kan gebruiken gezien de vrij magere verhaallijn. ‘The Hunter’s Prayer’ is van bovengemiddeld actiethrillerniveau, maar geen meesterwerk. Wel erg geschikt om mee onderuit te zakken op een zondagmiddag en dat dan met plezier.

Lisette van der Meij

Waardering: 2.5

VOD-release: 16 november 2017
DVD- en blu-ray-release: datum onbekend