Van Wilder 2: The Rise of Taj (2006)

Regie: Mort Nathan | 97 minuten | komedie, romantiek | Acteurs: Kal Penn, Lauren Cohan, Daniel Percival, Glen Barry, Anthony Cozens, Steven Rathman, Holly Davidson, Tom Davey, William de Coverly, Beth Steel, Amy Steel, Jonathan Cecil, Roger Hammond, Kulvinder Ghir, Shobu Kapoor, Rupert Frazer, Cornelia Pavlovici, Christopher Robbie, Trevor Baxter, Ashly Rae, Adam Sinclair, Olivia Scott, Elena Tecuta, Bart Sidles, Gabriela Modorcea, Elvin Dandel, Mirela Gafei, Christopher Recupito Rossi

Taj is terug! Nadat hij alles over feesten en vrouwen van de meester (‘Van Wilder: Party Liaison’ (2002)) heeft geleerd gaat hij deze kennis toepassen in het stoffige Engeland. Taj (hele naam Taj Mahal Badalandabad) laat Coolidge College achter zich voor Camford University waar zijn vader wilde tijden heeft beleefd als corpslid. Maar eenmaal aangekomen blijkt de ontvangst door de Fox and Hounds vereniging niet zo warm als gedacht. Taj wordt verbannen naar een huis ver van de campus waar alle losers komen. Aan hem de taak om deze outsiders zelfvertrouwen te geven en de coolste studentenvereniging ooit te stichten!

Ryan Reynolds komt in dit vervolg helaas niet voor. Het karakter van Kal Penn heeft echt zijn eigen film gekregen. De beruchte bulldog Balzac keert gelukkig wel terug net zoals het golfkarretje. De plot is hetzelfde: mooi meisje losweken van stijve corpskwal. Veel clichés rondom universiteiten en platte grappen, maar daar is het ook National Lampoon film voor. Zo roept Taj de vereniging Cock and Bulls in het leven. Cock and Bulls doen ook mee aan de wedstrijden tussen studentenverenigingen om de Hastings Cup te winnen. De bierwedstrijd wordt gewonnen door het doorschijnende truitje van Sadie (Holly Davidson). De hondenwedstrijd door de enorme ballen van hondje Balzac. Met de wedstrijden en de prachtige campus is er genoeg om iets superleuks mee te doen, maar daarvoor raffelen de makers het af. Maar acteur Kal Penn is okay en meeleven met die underdogs is niet zo moeilijk.

Penn is de eerste Indiaans-Amerikaanse acteur die succes heeft in mainstream Hollywood. Hij zat onder meer in de tv-serie “24” en het befaamde ‘Harold & Kumar Go to White Castle’ (2004). De vrouwelijke tegenspeler (Lauren Cohan) is hier ook niet slecht als de nette Charlotte. Maar deze mensen hadden meer beter materiaal kunnen krijgen om mee te werken. Supergrappig is het dus niet, maar als je kunt lachen om films als ‘Road Trip (2000), ‘Van Wilder: Party Liaison’ (2002), ‘Harold & Kumar Go to White Castle’ (2004), is deze ook wel leuk om te zien.

Sarita Koendjbiharie