De geheimen van de vurige vijf – The Secrets of the Furious Five (2008)

Regie: Raman Hui | 25 minuten | animatie, korte film | Originele stemmencast: Jack Black, Dustin Hoffman, Will Shadley, Eamon Pirruccello, Grace Rolek, Max Koch, Tom Owens, Carol Kane, John Di Maggio, Stephen Kearin, James Sie, Meredith Scott Lynn, Jessica Di Cicco, Stephanie Lemelin, David Cross, Jim Cummings, Tara Strong, Jaycee Chan, Randall Duk Kim

Wie heeft genoten van de moederfilm zal ook in zijn nopjes zijn met dit staartje.

Dustin Hoffman en Jack Black, hebben als enige grote namen van de originele cast hun medewerking verleent aan dit toetje van 25 minuten, wat bijzonder is. Helaas ontbreken wel de stemmen van onder andere Seth Rogen, Jackie Chan en Angelina Jolie, wat wellicht een goed excuus is om de Nederlandse versie te gaan kijken, want ook die is uitstekend.

Wat opvalt, is dat het filmpje aan kwaliteit niet inboet ten opzichte van zijn grote broer. Het lijkt erop dat men van plan is een serie te starten, waarvan dit de pilot is. Geen slecht idee, want het werkt prima, zeker wanneer de kwaliteit van de hele serie zo hoog blijft.

In deze ‘eerste aflevering’ vertelt Po zijn leerlingetjes (allemaal konijntjes die Kung Fu willen leren) over het leven van zijn grote voorbeelden uit de hoofdfilm: ‘The Furious Five’. Zodra Po het verleden van zijn helden in duikt en we die te zien krijgen, wordt de oorspronkelijke tekenstijl ingeruild voor een iets ouderwetsere. Die oogt, net als in de opening van ‘Kung Fu Panda’ (de droom van Po, weet u nog?), wat twee dimensionaler en is qua kleuren wat fletser, maar is tegelijkertijd charmant, want wat eigenzinniger dan de knappe, maar verder niet originele 3D stijl.

Het verhaaltje is leuk en doorspekt met de zelfde humor als de moederfilm. Geschikt voor de kleintjes, maar ook voor de ouders. De moeite waard dus en voor de fans zeker een reden om deze korte film aan te schaffen.

Arjen Dijkstra