Hitch (2005)

Regie: Andy Tennant | 118 minuten | komedie, romantiek | Acteurs: Will Smith, Eva Mendes, Kevin James, Julie Ann Emery, Robinne Lee, Amber Valletta, Jeffrey Donovan, Nathan Lee Graham, Adam Arkin, Michael Rapaport, Paula Patton, Philip Bosco, Kevin Sussman, Navia Nguyen, Matt Malloy

Acteur Will Smith, tevens coproducent, is in de wieg gelegd voor deze rol. Zijn natuurlijke charme en gevoel voor humor maken van ‘Hitch’ een echte ‘feel good movie’. Leuk om Will Smith weer eens te zien in een komedie. Smith, die zelfs humor weet te brengen in een actiefilm, krijgt in deze film alle ruimte om zichzelf te zijn. Erg prettig om naar te kijken.

Het genre romantische komedie is niet nieuw voor regisseur Andy Tennant. In 2002 kwam hij met de film ‘Sweet Home Alabama’, een redelijk geslaagde komedie. Nu, drie jaar later, komt hij opnieuw terug met een komedie. ‘Hitch’ is een geslaagde romantische film die gaat over de problemen die mannen tegenkomen tijdens hun zoektocht naar de juiste vrouw. Will Smith speelt de rol van Alex Hitchens, een gespecialiseerd adviseur in afspraakjes. Wanneer Alex Hitchens in contact komt met de klungelige en niet erg aantrekkelijke Albert (Kevin James), wacht hem een haast onmogelijke taak. De vrouw waar Albert zijn oog op heeft laten vallen is namelijk een aantrekkelijke beroemdheid. Met hulp van ‘Hitch’ gaat Albert het avontuur aan. Hij leert dansen, kleedt zich beter, zorgt dat hij aandacht krijgt en leert wat vrouwen belangrijk vinden. Achteraf blijkt echter dat Alexia juist voor de onvolkomenheden van Albert valt en niet voor zijn aangeleerde charme.

Eva Mendes (‘Out of Time’, ‘2 Fast 2 Furious’) speelt in ‘Hitch’ de rol van Sara, een mooie vrouw die haar hart verliest aan Alex Hitchens. Maar wanneer zij ontdekt dat hij de ‘love doctor’ is is dit afgelopen. Hitchens moet alles in het werk stellen om haar hart opnieuw te veroveren. Nu zit hij als het ware in hetzelfde schuitje als de mannen die hij advies geeft. Alleen heeft hij geen persoonlijk adviseur die hem tips geeft. Eva Mendes en Will Smith vormen een prachtig duo in deze film.

Soms wat cliché en af en toe een flauwe grap, maar verder is deze film zeer geslaagd. De acteurs maken hun naam waar en het script is origineler dan dat van menig andere komedies. ‘Hitch’ heeft namelijk wat veel andere romantische komedies missen: hilariteit. Deze film maakt je gegarandeerd aan het lachen terwijl veel andere komedies niet meer losmaken dan een flauwe glimlach. ‘Hitch’ is een aanrader voor iedereen die zich weer eens een avond echt verliefd wil voelen.

Redactie Cinemagazine

Waardering: 3.5

Bioscooprelease: 10 maart 2005