’n Beetje verliefd (2006)

Regie: Martin Koolhoven | 85 minuten | komedie, romantiek | Acteurs: Yesser Roshdy, Ad van Kempen, Tjitske Reidinga, Geert de Jong, Plien van Bennekom, Sabri Saad El-Hamus, Fatma Genç, Sadik Eksi, Luk D’Heu, Frieda Pittoors, Gene Bervoets, Yahya Gaier

De Nederlandse multiculti samenleving is een feit. Feit is ook dat multiculti films dan niet uit kunnen blijven. In 2004 hadden we ‘Shouf Shouf Habibi!’ en in 2005 bracht regisseur Martin Koolhoven ons het hilarische ‘Het Schnitzelparadijs’. He’s done it again, is een goede zin om zijn nieuwste komedie ‘’n Beetje verliefd’ te introduceren.

Rapper Yes-R doet het niet slecht als ‘mocro’ die zijn opa weer aan de vrouw probeert te krijgen en er veel voor over heeft om bij zijn Turkse vriendinnetje Meral te mogen zijn. Héél veel zelfs. Keywords zijn: blote lijven, worstelen en olijfolie…heel veel olijfolie. De twee echte sterren van de film zijn dit keer niet zo zeer de hoofdrolspelers Omar en opa Thijs, maar diens dochters Vonne (Plien van Bennekom) en Aafke (Tjitske Reidinga). Vonne is een bazige moeder die met haar bizarre gezichtsuitdrukkingen elke kijker aan het lachen krijgt en Aafke is een bemoeizuchtige therapeute die zelf nodig eens in therapie moet en om het minste geringste een mentale breakdown krijgt. De chemie tussen de twee zussen is fantastisch en de manier waarop zij elkaar in elke scène opfokken en alles op hun eigen manier willen regelen zorgt voor veel grappige situaties.

Echt ultraromantisch is ‘’n Beetje verliefd’ niet. De scènes die romantisch bedoeld zijn, zijn meer schattig en aandoenlijk: twee oudjes die stiekem zoenen in de garderobe van de dansschool bezorgt je als kijker nou eenmaal niet dat romantische gevoel. Wat dat betreft wordt er ook niet heel veel aandacht besteed aan de verliefdheid tussen Omar en Meral. Oke, Omar probeert Meral voor zich te winnen en dat is op zich al romantisch genoeg, maar een echte zoen kan er ook niet vanaf.

Wordt ‘’n Beetje verliefd’ dé kerstfilm van 2006? De screentitels van de film alleen al, bestaande uit fantastische cartoons van de acteurs, vergroten de kans op deze titel. De titelsong van de film, uiteraard ge(rapt)zongen door Yes-R is ook erg aanstekelijk en zal het ongetwijfeld goed gaan doen in de hitlijsten.

Als je als kijker deze kerstdagen dus een flinke dosis romantiek zoekt kun je beter naar een andere film gaan. Zoek je humor, warmte, rariteiten, rode tomaten, blote lijven, olijfolie en liefde, dan is ‘’n Beetje verliefd’ een echte aanrader.

Daphna Berger

Waardering: 3

Bioscooprelease: 14 december 2006