Prinses Templeton: een verhaal met een staartje – Precious Templeton: A Pony Tale (2021)

Regie: Andrew Erekson | 4 minuten | animatie, korte film

Precious is de pony van Tabitha Templeton, de oudste dochter van Tim Templeton uit ‘The Boss Baby’ en sequel ‘The Boss Baby: Family Business’. Speelde dit exorbitante cadeau van oom Ted in ‘The Boss Baby: Family Business’ al een op bepaalde punten cruciale rol, in de minifilm ‘Prinses Templeton: Een verhaal met een staartje’ krijgt ze zelfs de hoofdrol.

Plaats van actie is een state fair, een typisch Amerikaans evenement, waar Precious meedoet aan een verkiezing voor de Perfecte Pony. Uiteraard gaat ze ervan uit dat ze wint, maar dat loopt net even anders.

‘Prinses Templeton: Een verhaal met een staartje’ is een voorspelbare, niet bijzonder fraai geanimeerde korte film. Ook op andere fronten, zoals humor, schiet het filmpje te kort. Zo is het verhaal van de pony verstopt in een raamvertelling, zodat je aan het begin en eind van de film nog even oom Ted hoort praten tegen Tabitha en Tina (die dit verhaaltje dus voorleest tijdens het naar-bed-gaan-ritueel). Die vorm is al zo vaak gebruikt, dat het afbreuk doet aan de rest. Wanneer dat dan ook tegenvalt, blijft er weinig over om deze short echt aan te raden.

Monica Meijer

Waardering: 2

DVD-, blu-ray en 4K UHD-release: 1 december 2021 (als extra op ‘The Boss Baby: Family Business’)