Sex Drive (2008)

Regie: Sean Anders | 109 minuten | komedie | Acteurs: Sean Anders, James Marsden, Katrina Bowden, Josh Zuckerman, Clark Duke, Seth Green, Alice Greczyn, Charlie McDermott, Mark L. Young, Cole Petersen, Dave Sheridan, Michael Cudlitz, Allison Weissman, Andrea Anders, Kim Ostrenko, Brett Rice, David Koechner

Gierende hormonen, daar zit ‘Sex Drive’ vol van. De hormonen van de achttienjarige Ian (Josh Zuckerman) wel te verstaan. Hij is nog maagd en voelt zich hierdoor een weirdo. Grote broer Rex (James Marsden) laat geen kans onbenut om Ian hieraan te herinneren of te suggereren dat hij misschien interesse heeft voor de andere sekse. Ian werkt elke avond zijn persoonlijke blog bij en chat met Miss Tasty. Zij is een mooie meid en tot zijn verbazing vraagt ze hem of Ian bereid is om helemaal naar Knoxville te rijden. Miss Tasty belooft hem een onvergetelijke avond te bezorgen als beloning. Ian twijfelt sterk, maar zijn beste maatje Lance (Clark Duke) weet hem over te halen. Ian leent – zonder toestemming – de GTO Pontiac van broer Rex. Vriendin Felicia (Amanda Crew) vergezelt hen op de trip en weet niets van het werkelijke reisdoel van Ian…

Josh Zuckerman speelt een milde en charmantere variant van een sul in vergelijking met Jason Biggs. Evenals Jim (Biggs) in ‘American Pie’ belandt Ian (Zuckerman) in een ongemakkelijke situatie waarbij hij goed voor schut komt te staan bij zijn ouders. De broer van Ian is overdreven gemeen, maar James Marsden speelt de rol van Rex op een wijze waar je hartelijk om moet lachen. Bijvoorbeeld wanneer je Rex ziet als hij ontdekt dat zijn auto is verdwenen uit de garage. Ians vrienden Lance en Felicia zijn geen stereotiepe nerds. Lance wordt macho neergezet door acteur Clark Duke. Lance heeft namelijk naast een portie goede hersens ook een vlotte omgang met vrouwen. Dat brengt hem lichtelijk in de problemen wanneer hij een interessante meisje ontmoet bij een tankstation. Amanda Crew zet Ians beste vriendin Felicia neer als een knappe maar iets onzekere meid die graag meer risico’s wil nemen in het leven.

‘Sex Drive’ bevat genoeg shots van decolletés, strings of gênante momenten waarmee Ians behoefte naar seks duidelijk wordt gemaakt. Toch weten de makers van ‘Sex Drive’ er een amusante film van te maken zonder dat het té flauw wordt. De fragmenten bij de Amish waar Seth Green als bebaarde Ezekiel de helpende hand uitsteekt om de GTO te repareren, helpen hierbij. Green is gelijk op dreef vanaf het eerste moment dat hij in beeld komt. Het sarcasme van Ezekiel is vermakelijk; zoals de scène waarin hij Lance lik op stuk geeft met weetjes over de auto. Het bijbaantje van Ian als verkoper van donuts is hilarisch. Een voorbeeld is wanneer hij in het belachelijke donutpak coupons moet slijten. Het pak is lichtelijk over de top, maar werkt goed op de lachspieren in combinatie met het spel van Zuckerman.

Het verhaal ‘Sex Drive’ is voorspelbaar en dat is het grote manco. Een beetje meer pit qua humor zou ‘Sex Drive’ nog naar een hoger niveau kunnen tillen. Hiervoor kon het verblijf bij de Amish bijvoorbeeld nog meer worden uitgebuit. Maar ‘Sex Drive’ weet wél de goede ingrediënten uit films als ‘American Pie’ en ‘Roadtrip’ bijeen te brengen. Stimulans voor je lachspieren is vrijwel gegarandeerd.

Ans Wijngaarden

Waardering: 3

Bioscooprelease: 16 oktober 2008