She Drives Me Crazy (2007)

Regie: Eleanor Lindo | 85 minuten | drama | Acteurs: Melinda Clarke, Krista Bridges, Michael Seater , Chris Potter , Richard Quesnel , Lynne Griffin , Lee Smart , Jef Mallory , James Berlingieri , Michael McMurtry , Phillip Jarrett , Gerry Quigley , Krista Moore , Thomas Mitchell , Christina Collins

Actrices Melinda Clarke en Christa Bridges vertolken in deze typische TV film de rollen van twee zussen die in de loop der jaren uit elkaar zijn gegroeid. Een gezamenlijke roadtrip brengt hen terug naar het verleden, het heden en de toekomst. De clichés liegen er niet om in ‘She Drives Me Crazy’. Een sterfgeval, oud hartzeer, en een terugkeer naar de geboorteplaats zijn thema’s die deze film tot een overzichtelijk middle of the road melodrama maken, uitermate geschikt voor de doordeweekse televisieavond.

De perikelen in ‘She Drives Me Crazy’ spelen zich af rondom een rode cabrio sportwagen waarin de zussen hun (therapeutische) reis door het Amerikaanse land beleven. Grote zonnebrillen, kleurige hoofddoekjes en wapperende haren doen wellicht denken aan scènes uit andere films. Helaas lukt het regisseur Eleanor Lindo onvoldoende een empatische band te scheppen tussen kijker en hoofdpersonen. Oprechte beroering en letterlijk medeleven komen daardoor niet of nauwelijks tot stand. Ook de twee TV-actrices blijken in deze film niet gewichtig genoeg te zijn om dit -voor het genre- belangrijke gat te dichten.

Als er iets is dat de makers van ‘She Drives Me Crazy’ wilden verbeeldden, dan zijn het wel de gevolgen die onderlinge misverstanden kunnen hebben op het persoonlijke leven van mensen. De makers vatten dit gegeven samen in een dun verhaal en registreerden dit zonder veel poespas in een inleiding, middenstuk en slot waarmee de boodschap overduidelijk is neergezet.

Filmisch is er weinig aan te merken op deze zonnige en kleurige productie, die de kijker door het Amerikaanse land loodst. Tegelijk is er dan ook weinig op te merken en beperkt het geheel zich veelal tot een pragmatische vormgeving van de onderliggende verhaallijn waarbij omgeving en sfeer minimaal zijn uitgebuit.

‘She Drives Me Crazy’ is laagdrempelig, biedt kansen om weg te dromen bij de Amerikaanse zomerzon en zal voor de liefhebber faciliterend zijn aan een ontspannen, maar belangeloos avondje bankhangen.

Tjeerd Kooistra