The Master: A Lego Ninjago Short (2016)

Recensie The Master: A Lego Ninjago Short CinemagazineRegie: Jon Saunders | 5 minuten | animatie, korte film, komedie, familie | Originele stemmencast: Jackie Chan, Abbi Jacobson, Justin Theroux

Niemand minder dan Jackie Chan verzorgt één van de stemmen in de vijf minuten durende animatiefilm ‘The Master: A Lego Ninjago Story’ (2016). De short geldt als teaser voor de speelfilm die Warner in het najaar van 2017 uitbrengt, ‘The Lego Ninjago Movie’ (2017). Wat lange tijd niet voor mogelijk werd gehouden, is inmiddels een feit: de aloude bouwsteentjes van Lego, waarmee van generatie op generatie mee gespeeld wordt, hebben hun vuurdoop op het witte doek goed doorstaan. Na ‘The Lego Movie’ (2014) en ‘The Lego Batman Movie’ (2017) is ‘The Lego Ninjago Movie’ het derde deel in de franchise die in de zalen zal gaan draaien. Overigens kunnen de fans hun borst natmaken, want voor 2019 staat nóg een Lego-film op stapel: ‘The Lego Movie Sequel’. Over een andere titel, ‘The Billion Brick Race’, bestaat nog enige onduidelijkheid wat betreft de releasedatum.

Maar eerst is er dus die teaser in de vorm van ‘The Master’, die te zien was voorafgaand aan de animatiefilm ‘Storks’ (2016). In dit filmpje krijgt Master Wu, de ultieme martial arts-specialist, het aan de stok met een… kip! De set-up is erg grappig: met veel bombarie wordt Master Wu door een voice-over (Justin Theroux, straks in ‘The Lego Ninjago Movie’ te horen als schurk) geïntroduceerd. Dat gebeurt in trailer-stijl; zware stem die de verwachtingen behoorlijk opklopt, Master Wu die flarden van zijn uitstekende skills laat zien. Maar elke keer wanneer de ‘uitsmijter’ eraan zit te komen, gooit een vervelende kip (Abbi Jacobson) roet in het eten. Steeds zet Master Wu de kip de deur uit, maar het irritante beest weet telkens toch weer binnen te komen, en laat zich niet zomaar aan de kant zetten. In dit geval geldt echter: wie het laatst lacht, lacht het beste.

De diepere laag die we vaak in shorts van Pixar zien, is in ‘The Master’ in geen velden of wegen te bekennen. Hier gaat het puur om het vermaak, en om de mensen alvast warm te laten draaien voor de lange speelfilm die later in 2017 verschijnt. Lego-fans – en dan met name de liefhebbers van de Ninjago-serie – kunnen hun lol niet op. Dit filmpje is echt een voorproefje van wat we aan Lego-spektakel mogen verwachten. Het akkefietje tussen Master Wu en de kip is grappig, maar het neigt een beetje naar uitmelken als je steeds hetzelfde geintje laat zien. Vijf minuten is dus precies lang genoeg. Hopelijk brengt de speelfilm straks meer variatie!

Patricia Smagge

Waardering: 3

DVD-, blu-ray en UHD-release: 8 februari 2017 (op ‘Storks’)
DVD-, blu-ray en UHD-release: 14 juni 2017 (op ‘The Lego Batman Movie’)