Think Like a Man Too (2014)

Regie: Tim Story | 101 minuten | komedie | Acteurs: Adam Brody, Michael Ealy, Jerry Ferrara, Meagan Good, Regina Hall, Dennis Haysbert, Taraji P. Henson, Terrence Jenkins, Jenifer Lewis, Romany Malco, Wendi McLendon-Covey, Gary Owen, Gabrielle Union, David Walton, Kevin Hart, La La Anthony, Caleel Harris, Angela Elayne Gibbs, Luenell, Jim Piddock

Zo vermakelijk als de eerste ‘Think Like a Man’ (2012) was, zo irritant en langdradig is deze sequel. De cast, die erg dynamisch en grappig was in de originele film, wordt nu met elkaar herenigd voor een vervolg. Eén van de koppels gaat trouwen in Las Vegas en dat vraagt om een wild vrijgezellenfeest. Het concept klinkt u bekend in de oren? Het is slechts de eerste van een lange waslijst aan clichés.

Hollywoods obsessie met sequels loopt zwaar uit  de hand. Aan zowat iedere film die een min of meer degelijke box office haalt wordt een vrijwel altijd slechter vervolg gebreid. In ‘Think Like a Man Too’ zal je niets zien dat je nog nooit eerder zag. Dat is op zich niet zo’n probleem, het gaat nu eenmaal om een genrefilm. Toch is het jammer dat een crew die al eerder bewees zo’n leuk resultaat af te kunnen leveren zich nu laat verleiden door dit zwakke script.

Komediant Kevin Hart was een van de grootste verantwoordelijkheden voor het succes van ‘Think Like a Man’. Met zijn rappe oneliners en expressieve gezichtsuitdrukkingen steelt hij vaak de aandacht. Dus konden de producenten er niets beters op bedenken dan hem deze keer een nog grotere plek in de spotlights toe te wijzen door hem een voice-over te laten inspreken die de kijker moet begeleiden bij de op de eerste plaats al niet zo vreselijk moeilijke ontwikkelingen in het verhaal. Het is sowieso moeilijk om een voice-over boeiend te houden, vaak lijkt het alsof de kijker wordt verteld hoe hij zich moet voelen. In het geval van ‘Think Like a Man Too’ is Harts commentaar ronduit irritant.

Het gebrek aan een verhaal wordt lui opgevuld met de onvermijdelijke Vegas-strippers, een hoop gokken en alcohol en slechte grappen, meestal afkomstig van Hart. Zelfs deze charismatische cast weet er niet in te slagen ook maar iets van deze film te maken. Alles wat je grappig kon vinden aan de eerste film wordt deze keer uitvergroot en overdreven teruggebracht in zowat de meest uitgemolken setting die er bestaat. We weten ondertussen wel al wat gebeurt als je een feestje geeft in Las Vegas, daar hoeft echt niemand nogmaals aan herinnerd te worden. Al met al is deze film dus geen aanrader.

Esca van Blarikom

Waardering: 1

DVD-release: 12 februari 2015