Wild Child (2008)

Regie: Nick Moore | 120 minuten | komedie, romantiek | Acteurs: Emma Roberts, Alex Pettyfer, Natasha Richardson, Juno Temple, Nick Frost, Aidan Quinn, Kimberley Nixon, Shirley Henderson, Hallie Kate Eisenberg, Johnny Pacar, Vanessa Branch, Kelsey Sanders, Daisy Donovan, Sonia Rockwell, Sophie Wu, Selina Cadell, Shelby Young, Linzey Cocker, Thomas Kijas

Welkom bij de tienerfilm van 2008! ‘Wild Child’ is superleuk! Emma Roberts is een hele knappe en leuke meid, nog mooier dan haar tante Julia Roberts. Julia heeft haar nichtje aan het acteren gekregen, want kleine Emma kwam vaak op bezoek bij de sets van haar tante. Beide kunnen goed een sympathieke en klunzige meid spelen. Emma is bij de jonge tieners bekend geworden als de niet zo populaire Addie Singer van de Nickelodeon serie ‘Unfabulous’ (2004). Emma is zeker fabulous, ze wordt in de toekomst nog een grotere ster dan dat ze al is. Ze vind het overduidelijk erg leuk om hier de ‘Wild Child’ uit te hangen als Poppy Moore en eens een andere rol te spelen.

Poppy is een platinablonde Malibu prinses die alleen maar om spullen geeft. Zo eentje die in het MTV-programma “Sweet Sixteen” zit. Wanneer haar vader (kleine rol voor Aidan Quinn) haar naar een internaat voor meisjes in Engeland stuurt denkt ze: “Oh my God, hoe moet ik hier overleven zonder internet en telefonisch bereik! En die vieze bacteriën van andere mensen dan?” Poppy smeert zich een ongeluk met haar ontsmettingsvloeistof. En het tuttige schooluniform past ze ook wel even aan aan haar eigen stijl, want dat gaat zo echt niet. Ze vraagt zich af of het soms Zweinstein is waar ze beland is! Wat een lol om te zien hoe het botst tussen de Amerikaanse Poppy en de Engelse scholieren! Vooral haantje de voorste Harriet (Georgia King) kan de rebelse Poppy niet luchten of zien. Die Harriet heeft zelfs een paar lakeien achter haar aan lopen, wat een bazige griet.

Gelukkig heeft Poppy fijne kamergenootjes. Deze meisjes acteren echt heel leuk. Gekke Drippy (Juno Temple), nerdy Kiki (Sophie Wu), sportieve Josie (Linzey Cocker) en begripvolle Kate (Kimberley Nixon) zijn een gezellige bende Britse meiden. Directrice Mrs Kingsley (Natasha Richardson) ontfermt zich ook over Poppy (Richardson lijkt erg op Emma Thompson hier), zij ziet wel in dat Poppy van binnen een lief meisje is. Het blijkt dus niet zo heel erg te zijn op de Abbey Mount kostschool, zeker niet omdat de knappe zoon van de Mrs Kingsley er is! De charmante Alex Pettyfer speelde een tienerspion in ‘Stormbreaker’ (2006), hier acteert hij heel goed samen met Emma Roberts. Hij is zo goed dat hij zich uit elke situatie kan redden, zelfs als Poppy hem voor paal zet.

‘Wild Child’ is erg komisch vanwege Poppy’s streken, haar kamergenootjes en Harriet (vooral wanneer deze Keira Knightley denkt te zijn) maar ook de gekke leraren en dat roodharige meisje dat alles voor Harriet moet doen. Het scenario van Lucy Dahl (dochter van Roald Dahl) zit slim in elkaar, goede wendingen, goede dialogen met hele bijdehante uitdrukkingen. Ook zijn er leuke meezingnummers. Eigenlijk is ‘Wild Child’ is de ‘Clueless’ van 2008. Het draait om kleding, feestjes en tienertaal maar vooral ook om vriendschap en je plekje vinden. Voor alle meiden (jong of niet meer zo jong) is ‘Wild Child’ een hele leuke film om gezien te hebben!

Sarita Koendjbiharie

Waardering: 4

Bioscooprelease: 14 augustus 2008